7 motive pentru care trebuie să ai un câine în viața ta

14

Cât de bine e să ai un câine în viața ta?

Un câine în viața ta poate fi un lucru extrem de bun. Dar ar fi bine să știi ce implică viața alături de un animal. Are nevoie de atenție, joacă cu stăpânul, dar și hrana pentru câini potrivită. Controale medicale la timp și spațiu suficient pentru joacă.

Te uiți de multe ori la cei care au un câine în viața lor? Ți-ai dori și tu un cățel, dar nu ești prea hotărât? Orice lucru nou în viața ta, vine cu bune și grele. Însă viața alături de un câine poate fi extrem de frumoasă.

7 motive pentru care trebuie să ai un câine în viața ta

Prietenul blănos îți poate face viața mult mai frumoasă. Te va iubi și apăra necondiționat.

 • îmbunătățirea stării de spirit

Un câine e mereu vesel, plin de energie și cu chef de joacă. Chiar dacă tu vii obosit de la job, el vrea joacă. Inevitabil joaca cu el, plimbarea în parc, te va ajuta să uiți de toate și să zâmbești fără să-ți dai seama.

 • viața cu un câine reduce riscul bolilor de inimă

Stresul și problemele de la job ne agită peste măsură. Nici măcar acasă nu putem uita de ele. Telefonul sună continuu. Mail-urile necesită răspuns urgent. Însă câteva minute de joacă și mângăiere cu prietenul blănos, te ajută să te relaxezi. Studiile au arătat că persoanele care dețin un animal, au o tensiune mult mai bună. Și din acest motiv, cred că uneori merită recompense câini pe care le adoră.

 • te scapă de pisici și de alergii, implicit

Părul de pisică poate duce la alergii. Așa că un câine te poate scuti de ambele neplăceri, când e vorba de pisici vagaboande care se aciuiază pe lângă casă.

 • te ajută să faci mai multă mișcare

Dacă ești o persoană sedentară și destul de comodă, a avea un câine este soluția pentru a face mai multă mișcare. El trebuie scos la plimbare destul de des. Trebuie să te joci cu el. Așa că nu doar că te încarcă cu energie pozitivă, dar te și ajută să faci mai mult fitness și jogging.

 • stăpânii de animale se recuperează mai rapid

Este știut faptul că animalele sunt extrem de credincioase și simt durerea stăpânului. Astfel s-a constatat că persoanele care dețin un animal, se recuperează mult mai repede.

 • un câine poate deveni cel mai bun prieten

Animalele iubesc necondiționat. Te protejează și te apără cu prețul vieții lor. Sunt alături de tine în momentele de bucurie și tristețe, dar și boală și greutăți.

 • vor parcurge distanțe lungi pentru a ajunge la stăpân

M-au impresionat mereu poveștile cu câini abandonați departe de casă. E uimitor cum au reușit să găsească drumul spre casă. În plus, un om sau copil pierdut, va fi mult mai repede găsit de către animalul de încredere. Niciun drum nu va fi prea lung, niciun obstacol de netrecut pentru un câine care își dorește să-și găsească stăpânul.

Tu ai un animal de companie? Ți-ar plăcea să ai un câine în viața ta? Crezi că viața ta ar fi mai frumoasă alături de el?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

 1. Mi-ar plăcea foarte mult să am un câine în special pentru fiul meu care visează de când era mic să aibă un cățeluș. Din păcate datorită călătoriilor, nu ne permitem asta. Alternativa rămâne câinii prietenilor😁😁😁

 2. Cat am fost mica am avut caine si mi-a placut enorm de mult. Este drept ca faci miscare, ca ai un prieten mereu alaturi si ca era si un partener de joaca excelent. Acum nu am nici un animalut si parca imi lipseste un catel

 3. Un caine este un animal potrivit atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Din pacate una din analize nu mi-a iesit bine si recomandarea medicului a fost sa ma feresc de animale. Asta nu inseamna ca dupa ce scpa … nu mi-as dori un mic prieten. Mai am sa-mi conving si sotul si treaba este ca si rezolvata

 4. Cristina Dragomir on

  de 8 ani pot spune ca sunt mai fericita. De atunci a intrat un blanos de marime medie, metis de cocker, in viata mea. Chiar pot spune ca fac mai multa miscare datorita lui, ca m-a ajutat sa trec mai usor peste atacurile de panica si ca simt ca ma iubeste.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close