6 trucuri pentru ca mersul la sală să fie motivant

8

Mersul la sală – trend sau necesitate?

Mersul la sală completează un stil de viață sănătos. Tindem să mâncăm mai sănătos. Avem grijă la calorii și renunțăm la dulciuri. Dar să nu neglijăm mișcarea. Plimbări lungi, mersul pe bicicletă sau exerciții la sală.

Timpul nu ne permite să mergem la sală cât de des am dori. Aceasta înseamnă că timpul petrecut acolo trebuie folosit la maxim. Nu prea cochetezi cu mersul la sală? Ei bine, știu cum e! Mă aflu în situația ta! Iată câteva trucuri care te vor motiva mai mult.

6 trucuri pentru ca mersul la sală să fie motivant și eficient

1. Alimentația potrivită înainte de a merge la sală

Trebuie să ai un program bine stabilit. Sincronizează mesele cu mersul la sală. Dacă ești prea plin, vei avea crampe. Dacă vei fi flămând, nu vei putea face exercițiile eficient. Ideal ar fi să mănânci cu 30-90 de minute înainte de a merge la sală. Carbohidrați ușor de digerat, săraci în grăsimi. Conținutul de fibre să fie scăzut. Asta deoarece fibrele se digeră mai greu. Un mare ajutor îl reprezintă și astfel de suplimente.

2. Evită orele aglomerate

Ar fi bine să eviți să mergi la sală în orele de vârf. Aglomerația din trafic, vestiare, chiar și la aparate/sală, te poate face să abandonezi sala. Ideal ar fi să mergi la sală fie dimineața foarte devreme, fie seara după ora 19, 20. Nu uita să iei masa înainte cu o oră.

3. Monitorizează caloriile arse

O bandă de alergare îți poate arăta caloriile arse în timpul antrenamentului. Însă cele mai corecte date sunt furnizate de un aparat care monitorizează inima. El va calcula caloriile arse în funcție de ritmul cardiac, nu de mediile bazate pe viteza mașinii.

4. Vrei să încerci un nou aparat? Discută cu personalul din sală

Când dorești să încerci un aparat nou, dar nu ești sigur cum funcționează, întreabă. Te vor ajuta și îți vor explica cum să folosești corect și eficient aparatul.

5. Respiră corect și nu uita de hidratare

În timpul exercițiilor fizice, e important să respirăm corect. Trebuie să învățăm să coordonăm respirația cu exercițiul. Ia mereu cu tine sticla cu apă. Nu uita să te hidratezi de câte ori simți nevoia.

6. Lucrează cu un antrenor personal

Dacă ești la început de drum, ai nevoie de un antrenor personal cel puțin 5 sesiuni. El te va învăța exerciții noi, dar și despre aparatele din sală. Te va impulsiona să lucrezi mai mult. Un antrenor personal va putea să îți recomande suplimentele necesare, cum e acesta, pentru ca antrenamentul să fie eficient.

Mersul la sală cu pasiune!

Trebuie să mergi la sală cu drag. Antrenorul personal te va motiva la început. Când vei avea rezultate, ele vor fi cea mai bună motivatie! Cu entuziasmul tău, îi vei motiva și pe cei din jur să facă mișcare!

Ție îți place să mergi la sală? Pentru tine, mersul la sală e plăcere sau corvoadă?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Eu sunt codasa la sport si la sala nu am mai fost din liceu. Nici atunci nu ma dadeam in vant dupa ea, dar rezultate am avut foarte bune in timpul in care o frecventam. Acum imi gasesc tot felul de scuze. Poate daca as merge la o sala mai dosita, cand nu e aglomerat… ca mi-e si rusine.

  2. Am o colega care e foarte pasionata de mersul la sala si a spus ca unul dintre lucrurile pe care le detesta e ca are mereu febra musculara 🙂 Ins chimb, rezultatele dupa 6 luni sunt vizibile 🙂

  3. Eu mi-as dori sa incep sa merg la sala si daca ar fi sa optez pentru un antrenor personal ar fi super. Am cateva prietene care au slabit foarte frumos sub indrumarea antrenorilor. Au platit ceva mai mult, dar a meritat

  4. Un sfat bun este sa iti gasesti un partener de sala cu care sa mergi des. Sunt zile in care nu ai chef, dar daca te suna prietenul tau sa iesi la miscare, te duci sigur. Asa nu mai gasesti scuze si nu mai poti amana pe maine.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
îngrijirea părului la bărbați
Îngrijirea părului la bărbați – sfaturi de la experți

Îngrijirea părului la bărbați - o necesitate Îngrijirea părului la bărbați nu trebuie considerată un moft. Noi, femeile, avem nevoie...

Close