5 sfaturi pentru un dressing organizat

Dressing – visul fiecărei femei

Am crescut într-o casă plină de dulapuri. Dulapuri neîncăpătoare pentru nevoile noastre. Am visat mereu la un dressing încăpător, bine organizat. Înainte de amenajarea casei, salvam idei după idei. Când am ajuns la partea de comandă, știam exact cum îl vreau. Înainte de amenjare, am studiat piața. Mi-am imaginat cum ar fi cel mai practic.

5 ponturi pentru un dressing ideal

Fiecare trebuie să-și organizeze dressing-ul după bunul plac.

5 sfaturi pentru un dressing organizat

Sertare pentru ciorapi, lenjerie

Înainte țineam șosetele și lenjeria în cutii colorate de ratan. În noul dressing, am decis să le pun în sertare. Sertare încăpătoare pentru a nu fi înghesuite. Sertare lungi pentru a avea ușor acces la obiecte. Vă recomand sertare separate pentru el și ea. Eu am ales să pun în sertare ciorapi/șosete, lenjerie, costume de baie+rochii de plajă.

Spații pentru umerașe – haine lungi și haine scurte

O mare parte din dressing este destinat umerașelor. Îmi place să țin hainele pe umerașe. Nu se șifonează , nu se decolorează fiind întinse. Am acces mai ușor la haine și nu uit de anumite bluze.

5 sfaturi pentru un dressing organizat

Zona de umerașe pentru haine lungi

Este util pentru paltoane, costume, rochii, geci lungi, cămăși, pantaloni. Este important ca hainele de la sezon la sezon să nu stea înghesuite sau îndoite. Ele se pot deteriora astfel și e păcat.

Zona de umerașe pentru haine scurte

Aici se încadrează restul hainelor: tricouri și bluze, fuste, sacouri, jersee. Am optat ca o mare parte din haine să le punem pe umerașe. Consider că se păstrează mai bine. Le poți lua de pe umeraș direct fără a mai fi necesară călcarea lor.

Rafturi pentru haine împachetate

Și pentru că nu putem pune pe umerașe toate hainele, e nevoie și de rafturi. Eu păstrez pe rafturi hainele care nu sunt sensibile. Adică acele haine care nu sunt pretențioase și nu se șifonează. E bine ca rafturile să nu fie înalte. E destul de incomod să scot un tricou de la mijloc, risc ca toate hainele să se răstoarne. E mai bine ca rafturile să fie lungi, dar să nu fie înalte. Am încercat pe cât posibil să nu fie hainele înghesuite. Praful se adună și cu puțină umezeală riscăm să avem mucegai. Încerc pe cât posibil să aerisesc dressingul. Șterg praful cât de des pot. Cel puțin o dată pe lună, scot hainele și las geamul deschis câteva ore. Urăsc mirosul de stătut. Aerisind des evit acest inconvenient.

Rafturi pentru genți

Un raft sau mai multe trebuie să fie pentru genți. Poșetele nu trebuie să fie înghesuite. Pe cât posibil trebuie să stea drept pentru a nu se deteriora. Dacă unele au ccesorii care pot agăța, e bine să le puneți pe capete. Astfel când  le scoateți, nu le deteriorați pe celălalte.

5 sfaturi pentru un dressing organizat

Rafturi suport pentru pantofi

Există suporturi pentru a păstra pantofii. Acest lucru e valabil pentru cei care aruncă cutiile. E comod pentru că îi ai mereu la îndemână. Mie îmi place să-i păstrez în cutii. Mi se pare că e mai sănătos pentru ei. Pantofii îi țin în cutia originală, cu suporturi în interior pentru a-și păstra forma. Sunt feriți de umezeală, praf și lumină. Nu se vor decolora și vor arăta impecabil ani la rând.

5 sfaturi pentru un dressing organizat

Dressing – locul meu preferat

Dressingul e locul unde ador să fac ordine. Îmi place să schimb locul hainelor în funcție de sezon. Verific dacă sunt bine așezate pentru a nu se șifona.

Cum arătă dressingul visurilor voastre? Ce trebuie să aibă obligatoriu pentru a fi ideal?

Foto

18 comentarii la „5 sfaturi pentru un dressing organizat”

  1. eu sunt cam atipica. Nu prea as avea ce face cu un dressing ca asta. Nu am multe haine. Pantofi abia daca numar vreo 12 perechi, genti undeva pana in 10… deci imi e de ajuns sifonierul mic pe care il am acum. Si nici nu am regrete la capitolul asta, adica nu poftesc la dressing-urile si garderobele altora.

    Răspunde
  2. Dressing-ul din prima poza arata GENIAL. Imi plac mult alegerile tale <3. Dressing-ul ideal pentru mine e in primul rand mare, si in al doilea rand compartimentat corespunzator. Imi place sa am timp si sa planific in detaliu.

    Răspunde
  3. Si eu am facut planuri peste planuri, dar pentru a le materializa mi-ar mai trebui o casa si aceea ar fi mai mare decat cea care o am acum. Sunt genul care ma despart greu de lucruri pentru ca investesc emotional in ele si chiar daca nu le mai port le vreau aproape de inima mea.

    Răspunde
  4. Am visat mereu sa am o camera doar cu functia de dressing si mi s-a indeplinit dorinta de curand. Seamana cu una din pozele puse de tine in articol. Inca nu l-am umplut cu haine, urmeaza, dar da, am luat in considerare cam tot ce ai scris. Sertare pentru mine si pentru el (separate adica), mult spatiu pentru umerase, rafturi pentru genti. Pentru pantofi nu prea am spatiu, o sa le pastrez si eu tot in cutii cred.

    Răspunde
    • Atâta am visat la un dressing și la cum aranjam hainele în el. Deși e super mare, tot nu ne încap toate hainele :)) Noroc că mai am un dressing mai mic la etaj făcut pentru copii și l-am ocupat până apar ei.

      Răspunde
  5. Ultima poza este absolut superba. Imi doresc si eu un dressing spatios unde sa imi pot pune diverse lucruri. Am o prietena care s-a mutat la vila si din dormitor intra intr-o alta camea care este dressingul. Frumos, spatios si bine organizat …. vise

    Răspunde
  6. Stau intr-un apartament cu 3 camere, 2 sunt dormitoare si una e sufragerie unde saimi mai fac si un dresing, tanjesc dupa asa ceva de ani buni, dar ce sa fac… visez la unul mare unde sa imi etalez pantafii si gentile in principiu ca stau cam aiurea.Hainele sunt impartite in toata casa in toate dulapurile ,

    Răspunde
  7. Eu mi-am amenajat deja dressingul pe placucl meu. Mi-as fi dorit sa fie ceva mai mare,dar nu imi permitea spatiul. Si eu prefer sa tin hainele pe umeras, doar ca ale mele nu sunt asa rasfirate ca in imagine, unt ticsite unele langa altele :)) si neaparat sertarele pt lenjerie. Iar pt incaltaminte am separat, pe acelasi hol, destul de incapator. Pentru genti nu mi-a dat prin cap sa fac raft separat, le pun jos, la baza rochiilor ca sa zic asa.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.