4 pași pentru un somn liniștit și odihnitor

Un stil de viață sănătos depinde și de un somn liniștit

Un somn liniștit avem nevoie pentru a fi sănătoși. Tot mai multă lume începe să discute despre un stil de viață sănătos. Toți se bazează pe alimentația corectă și mișcare. Puțin pun accentul pe calitatea somnului și respectarea orelor minime de somn. Ne dorim să avem mai multă energie și apelăm la vitamine. Ideal ar fi să încercăm să dormim mai mult.

Îmi amintesc de multe ori cât uram să dorm după masă. Îmi amintesc cum mama îmi spunea că va veni timpul când îmi voi dori să mă trimită la culcare. Și iată timpul a sosit. Tare mi-ar plăcea să am timp pentru somnul de frumusețe la amiaz.

4 pași pentru un somn liniștit și odihnitor

Cu toții ne dorim să punem capul pe pernă și dormim duși până dimineață. Însă de multe ori ne trezim dimineața mai obosiți decât seara. Somnul mult dorit nu ne aduce energie, ci din contră o stare de oboseală. Înseamnă că facem ceva greșit.

  • Cameră aerisită

E important ca încăperea în care dormim să fie aerisită zilnic. Ideal, ar fi chiar înainte de culcare să aerisim câteva minute. Aerul proaspăt ne va ajuta să scăpăm de diferite mirosuri adunate în casă. Dacă suferiți de diferite alergii, cu atât mai mult aerisirea camerei se impune. Iar pentru cei alergici, există un acest mic ajutor care vă va ajuta să vă odihniți.

  • Muzică de relaxare

Era o perioadă când puteam să adorm doar cu muzică. Uneori rămânea pornit pe un post de radio. Alteori alegeam muzică de relaxare. Recurg la acest truc atunci când nu reușesc să adorm, dar trebuie. Pentru cei care dormiți cu partenerul în cameră și acesta dorește liniște, există soluții. Piața este plină de gadgeturi minune. Nu veți fi surprinși să aflați că există masca pentru somn. Faptul că poate monitoriza somnul, mi se pare extrem de util.

somn liniștit

  • Lectură înainte de culcare

Pe mine, cel mai mult mă ajută cititul înainte de culcare. Povestea din carte îmi captează atenția. Mă ajută să mă deconectez de la problemele zilnice. După ce parcurg câteva pagini bune, somnul este mult mai odihnitor. Încerc chiar și în vacanțe să păstrez acest ”ritual”. Cu cât adorm mai repede, cu atât somnul este mai odihnitor.

  • Savurează o cană cu ceai fierbinte

Se spune că dacă vrei să te liniștești, să savurezi o cană cu ceai fierbinte. Acest obicei este bun de luat în considerare și înainte de culcare. Savurează un ceai bun în liniște, citește câteva rânduri dintr-o carte. Cu siguranță, somnul te va lua mai repede și vei dormi mult mai bine.

Un somn liniștit pentru o zi plină de energie

Zi de zi ne confruntăm cu diverse probleme și trebuie să fim odihniți pentru a le putea rezolva. La job trebuie să fim odihniți pentru a ne putea face treaba bine și la timp. Somnul ne poate ajuta să ne încărcăm bateriile mai mult decât orice supliment sau energizant. Încearcă pe cât posibil să dormi 8 ore pe noapte. Dacă somnul tău e de calitate, poți afla prin monitorizare cu masca pentru somn. Și îți vei da seama cât de bine te-ai odihnit în funcție de cât de productiv ești a doua zi.

Tu la ce trucuri apelezi pentru a dormi cât mai bine? Cât de mult contează pentru tine să ai un somn liniștit?

Foto

20 thoughts on “4 pași pentru un somn liniștit și odihnitor”

  1. Ultimele doua imi sunt de mare ajutor. Inainte sa merg in dormitor, beau un ceai fierbinte, cu o lingurita de miere, apoi citesc cateva pagini.
    Chiar daca povestea ma captiveaza, tot ma fura somnul mai tare :))

    Reply
  2. De obicei citesc cate ceva, asa stiu sigur ca voi avea un somn linistit! Fac o baie fierbinte si ma culcusesc langa pitice, intre ele, de fapt. Ne luam in brate si asa adormim!

    Reply
  3. Conteaza foarte mult sa avem un somn bun dar din cauza bebelusului, somnul meu este de iepure :)) Hihihi 😉 Nu ma plâng… pt ca doarme.. Dar sunt unele nopți ceva mai agitate 🙂 din cauza dintisorilor!:)

    Reply
  4. s-o luam pe rand:
    -aerisirea o fac de 2-3 ori pe zi cu ferestrele larg deschise, inclusiv inainte de culcare.
    – in umidificator, dezumidificator sau purificator nu am investit inca, desi medicul i-a recomandat sotului meu care are probleme cu respiratia.
    – de masca aceea pentru somn chiar nu am auzit pana acum. si mi se pare tare interesant si cool ca pot asculta muzica pana adorm si apoi se opresc singure castile.

    Reply
  5. Acum nu pot apel la masca de somn desi sunt convinsa ca mi-ar fi de ajutor. Insa dorm cu piticul si trebuie sa-l veghez sa nu cada din pat.
    Insa o cana de ceai cald sau lapte, ma ajuta sa am un somn mai linistit.

    Reply
  6. Nu prea am nevoie de trucuri sa dorm bine, dorm, am o profesie stresanta si simt nevoia de relaxare si de somn mai mereu. Dorm si in microbuzul care ma duce si ma aduce de la serviciu… Dar daca trebuie, iau un somnifer cu prescriptie medicala, nu doar ceva usor, ca altfel, la mine nu merge.

    Reply
  7. Nu stiu de ce nu ma odihnesc deloc bine in ultimul timp. Cred ca vremea asta ma influenteaza si somnul haotic si agitat. Am sa incerc varianta cu ceaiul pentru ca la mine doar metoda asta cred ca ar functiona

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.