Viața amoroasă a marilor dictatori de Nigel Cawthorne recomandare lectură

Viața amoroasă a marilor dictatori – lectură amuzantă

Istoria ne învață despre partea grea a trecutului. Această carte ne destăinuie viața amoroasă a marilor dictatori. E amuzant să descoperi detalii intime. E interesant să descoperi ce fetișuri aveau. Deși păreau niște oameni drepți, curajoși și puternici. Însă în spatele lor și în paturile lor, se găseau numeroase femei celebre.

Cartea poate fi găsită pe site-ul Libris.ro. Alte cărți la fel de incitante puteți găsi în categoria Biografii. Eu am pus ochii pe câteva titluri interesante.

viața amoroasă a marilor dictatori

Viața amoroasă a marilor dictatori – Napoleon

Despre luptele și victoriile lui am învățat la orele de istorie. Însă despre viața lui amoroasă, aflăm câteva detalii picante în această carte. Napoleon era un tip timid în preajma femeilor. Era un snob incurabil. Cucerea greu o femeie. Dar tot el susținea ”femei găsești la tot pasul”.

viața amoroasă a marilor dictatori

Se îndrăgostește de Joséphine, o femeie cu 6 ani mai bătrână. Ea acceptă căsătoria, dar nu din dragoste. Speră ca el să ajungă un general renumit și bogat. Napoleon e fermecat de ea. Îi scrie scrisori de dragoste când se află departe de ea. În loc să gândească o strategie de luptă, el scria scrisori. Devastat să afle de infidelitatea repetată a soției, Napoleon decide să o înșele. Când ea află de aventurile soțului, brusc se îndrăgostește de el.

Când soția îi reproșează prea multe aventuri, el îi răspunde. ”distracțiile inofensive nu au nicio legătură cu sentimentele mele”. ”Eu nu sunt ca alți bărbați. Legile morale și sociale nu mi se aplică mie.”

Viața amoroasă a marilor dictatori – Stalin

Lumea ar putea crede că dictatorii au fost pasionați doar de politică. Însă mereu aveau timp pentru distracția cu femeile.

Stalin și-a iubit mult soția. Când ea a murit, el a mărturisit că sufletul lui e pustiu de acum. S-a recăsătorit cu Nadejda, care era mult mai tănâră. O perioadă viața lor a fost frumoasă. Având idei diferite despre politică, au ajuns la certuri. Se zvonea că ar fi avut numeroase aventuri, dar și o mulțime de copii nelegitimi. În urma unei dispute, Nadeja se sinucide. Stalin s-a simțit umilit. S-a răzbunat pe toată familia soției. Toți au ajuns la închisoare și au murit după îndelungi suferințe.

viața amoroasă a marilor dictatori

Își iubea mult fiica, Svetlana. Nu a acceptat niciodată relațiile ei cu bărbații. Îi spiona pe toți. Apoi îi arăta fiicei sale un dosar cu toate informațiile adunate. După 4 căsnicii eșuate, la 70 de ani, s-a retras la mănăstire.

Hitler, Mussolini, președintele Mao sau Atatürk

Aflăm poveștile de viață ale multor dictatori. Interesante sunt și poveștile lui Hitler și Mussolini. La finalul cărții, îi privim pe toți cu alți ochi. Ne dăm seama că fiecare conducător, își dorea să fie fericit. Sau să-și îndeplinească anumite fantezii. Dorința de a conduce s-a extins și asupra familiei. Își doreau să controleze tot. Oamenii din popor, soția, amantele și copiii. Un om puternic, un conducător trebuie să știe când să se oprească. Puțini au fost capabili să mențină o familie.

Ați citit această carte? Vi se pare interesant să aflați detalii picante din viața marilor conducători?

 

16 comentarii la „Viața amoroasă a marilor dictatori de Nigel Cawthorne recomandare lectură”

  1. Nu am citit cartea, dar imi place ceea ce ai scris asa ca o voi cauta si eu. Pare chiar interesanta. Despre Napoleon si contesa Walewska stiam, dar despre sotia lui nu prea cunosteam mare lucru.

    Răspunde
  2. Nici macar nu stiam ca nenea Stalin a fost insurat si a avut o fiica. E clar ca am mult de recuperat pe partea asta de istorie si biografii. am aruncat un ochi pe site si am vazut ca au si 20 de ani in siberia. Astept o reducere mai mare si mi-o iau si eu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.