Trucuri în bucătărie

Trucuri în bucătărieGătitul poate fi amuzant, relaxant, dacă știm să recurgem la diferite trucuri pentru a ne face munca mai ușoară și mai plăcută.

Uneori ne întrebăm oare unde am greșit, oare de ce preparatul nu a ieșit perfect atâta timp cât am respectat toate regulile din rețetă?

Trebuie să știm că ingredientele trebuie să fie proaspete, să fim atenți la termenul de valabilitate și să respectăm temperatura lor cerută de rețetă.

1. Pentru a îndepărta cât mai ușor coaja de la migdale, trebuie să le ținem pentru 15-20 de minute la înmuiat în apă fierbinte.

2. Pentru a ține la distanță furnicile, punem 3-4 cuișoare într-un recipient cu zahăr.

3. Pentru a menține biscuiții uscați, punem la fundul borcanului/recipientului o hârtie sugativă, ea va absorbi umiditatea.

4. Dacă v-a rămas o jumătate de măr pe care nu o mai folosiți acum, e indicat ca pe partea tăiată să punem puțină zeamă de lămâie pentru a evita înnegrirea mărului.

5. Dacă v-ați ars, puneți pe rană piure de banane, va calma arsura.

6. Țelina se păstrează mai mult timp proaspătă la frigider, dacă o înfoliem în folie de aluminiu.

7. Utilizați fund de lemn, nu de plastic. Pe lângă faptul că păstrează lama cuțitului ascuțită mai mult timp, nici nu există riscul ca bucățele mici de plastic să ajungă în mâncare. Fundul de lemn se păstrează curat și sănătos, dacă din când în când îl spălăm bine cu sare de lămâie.

8. Menta și coriandrul se păstrează mai mult timp proaspete dacă le învelim într-o bucată de material și abia apoi le dăm la frigider.

9. Pentru a tăia mai ușor fructele uscate, țineți-le în frigider cam o oră și apoi tăiați-le cu un cuțit încălzit.

10. Dacă aluatul se lipește de sucitor, țineți-l la frigider câteva minute.

11. Pielița de pe usturoi se ia jos mult mai ușor dacă înainte încălzim puțin usturoiul în cuptorul cu microunde.

12. Dacă lămâia este prea tare, țineți-o în apă fierbinte pentru 5-10 minute, apoi se va stoarce mult mai ușor.

13. Când fierbeți laptele, umeziți oala cu apă rece sau puneți o linguriță în oală. Pentru a păstra laptele mai mult timp, puneți o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în timp ce laptele fierbe. Astfel laptele nu se va mai strica chiar dacă nu îl puneți în frigider.

14. O dată pe lună, măcianți în mixer puțină sare, va păstra lamele cuțitului ascuțite.

15. Împachetează individual fiecare ceapă în ziar pentru a o păstra proaspătă mai mult timp.

16. Nu deschide ușa cuptorului de prea multe ori, deoarece de fiecare dată când o deschidem temperatura scade cu 25 grade, astfel vom face economie de energie.

17. Pereții și geamului cuptorului se spală ușor dacă aplicăm o pstă de bicarbonat și lăsăm cuptorul 30 de minute la temperatură scăzută.

18. Pentru a găti ma irepede, îi ținem în apă sărată pentru 15 minute înainte de coacere. Coaja de la cartofi o putem utiliza pentru a face oglinzile strălucitoare.

19. Nu păstrați/depozitați împreună cartofii cu ceapa. Cartofii vor putrezi mai repede dacă stau lângă ceapă.

20. Pentru a evita formarea gheții în cogelator, frecați interiorul congelatorului cu sare de masă.

21. Pentru a obține un orez cât mai alb, puneți în apa de fiert câteva picături de lămâie.

22. Pentru a scoate mirosul neplăcut din oale sau farfurii, puneți în ele o linguriță de oțet împreună cu apă fierbinte și detergent.

23. Adăugați un pumn de sare în apa în care clătiți paharele, nu vor fi doar mai curate, ci mult mai strălucitoare.

Foto

3 thoughts on “Trucuri în bucătărie”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.