Ruladă de zucchini – rețetă dieta Montignac

Ruladă de zucchini – o rețetă interesantă

Am devenit o mare iubitoare de legume. Iubitoare și consumatoare. Încerc toate rețetele interesante și apetisante pe care le găsesc. Din păcate, majoritatea blogurilor culinare pun accent pe fripturi și preparate grase. Cele mai multe rețete cu legume le-am găsit pe bloguri străine. Îmi pare rău că la noi se consumă puține legume. Am observat că ele se gătesc destul de clasic. Deloc apetisant, deloc gustos. În orice local, primești salate sau legume la grătar sau trase la tigaie. Nimeni nu oferă preparate din legume în diverse combinații. Pentru mine, site-ul Benedettei este o adevărată sursă de inspirație. Prezintă foarte clar rețete simple, dar gustoase și sănătoase.

Ingrediente necesare ruladă de zucchini:

  • 2 zucchini proaspeți,
  • 5 ouă de casă,
  • 50 grame parmezan,
  • sare, piper,
  • ricotta și șuncă pentru umplutură.

Mod de preparare ruladă de zucchini:

Etapa 1

Spălăm bine zucchini. Pentru că nu îl decojim, insistăm bine pe coajă. Într-un bol de aluminiu, răzălim zucchini. De preferat, pe răzătoarea mare. Eu am avut un zucchini mai bătrân și mai gros. Partea de mijloc cu semințe, nu am dat pe răzătoare.

ruladă de zucchini

Etapa 2

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol sau farfurie adâncă. Le batem bine cu furculița și adăugăm puțină sare. Turnăm ouăle bătute peste zucchini și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Adăugăm parmezanul și piperul.

ruladă de zucchini

Etapa 3

Încălzim cuptorul la 190°C. Într-o tavă de cuptor, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă. Nivelăm ușor cu o lingură pentru a avea o foaie egală.

ruladă de zucchini

Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute. Foaia este coaptă când este puțin rumenită deasupra. Scoatem tava din cuptor și lăsăm puțin să se răcească.

ruladă de zucchini

Etapa 4

Întindem un prosop de bucătărie pe blat. Deasupra punem hârtie de copt. Răsturnăm cu grijă foaia de zucchini pe hârtia de copt. Lăsăm să se răcească.

ruladă de zucchini

Umplem rulada de zucchini cu ricotta. Puteți pune și șuncă Prosciutto Cotto. Eu am răzălit puțină brânză afumată.

ruladă de zucchini

ruladă de zucchini

Rulăm cu grijă rulada și strângem bine capetele.

ruladă de zucchini

Dăm rulada la frigider pentru cel puțin o oră. Se servește rece sau caldă, cu puțină smântână.

Rulada cu zucchini – aperitiv aspectuos, garnitură sănătoasă

Îmi doresc mereu aperitive aspectuoase, dar și sănătoase. La evenimente sper să găsesc în farfurie legume gătite diferit. Această ruladă de zucchini umplută după bunul plac reprezintă un aperitiv aspectuos. Are un gust fresh, iar culoarea verde ne inspiră un preparat sănătos.

ruladă de zucchini

V-ar tenta să gustați această ruladă de zucchini?

V-ar plăcea la evenimente să găsiți mai multe preparate bazate pe legume și gătite interesant?

14 thoughts on “Ruladă de zucchini – rețetă dieta Montignac”

  1. Recunosc ca sunt foarte interesata de aceasta rulada, ma intreb care este gustul ei si recunosc ca sunt foarte tentata sa o incerc.

    Reply
  2. Cat de bine arata! Mi-am propus pentru aceasta vara sa mananc mai sanatos si sa consum cat mai multe fructe si legume. reteta propusa de tine arata genial si sigur e un adevarat rasfat. O voi incerca si eu. Multumim pentru recomandare 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.