Rețete simple de mic dejun
Micul dejun este o masă importantă a zilei. Eu nu pot funcționa bine dacă sar peste micul dejun. Mie îmi place ca micul dejun să cuprindă ouă. Am încercat să gătesc ouăle cât mai diferit. În combinații variate pentru a rezulta un preparat gustos, dar și atrăgător.
Dacă ești sătul de omletă, ochiuri, ouă moi, iată ce rețete simple de mic dejun îți propun.
- Cloud bread
- Ruladă din ouă cu cremă de brânză și șuncă
- Ruladă din ouă colorată
Să le luăm pe rând.
Cloud bread:
Avem nevoie de:
- 4 ouă mari,
- 2 linguri de cremă de brânză
- sare, piper.
Cum preparăm:
Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile cu puțină sare. Gălbenușurile le mixăm cu 2-3 linguri de cremă de brânză. Putem folosi Philadelphia sau Cavabel (Lidl). În compoziția de gălbenușuri adăugăm pe rând spuma. Amestecăm ușor cu o spatulă. Vom obține o compoziție aerată.
În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit cupa de înghețată) punem grămăjoare de aluat în tavă. Lăsăm loc între ele ca să nu se lipească. Ele cresc la cuptor prin coacere. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 150°C.
Le puteți servi reci sau calde. Cu parmezan răzălit, felii de șuncă, salată de roșii!
Ruladă din ouă cu ricotta și șuncă:
Avem nevoie de:
- 6 ouă mari,
- 30 grame parmezan ras,
- 200 grame ricotta,
- 6 felii de șuncă, eu am folosit prosciutto cotto.
Cum preparăm:
Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol. Mixăm bine cu puțină sare.
Adăugăm parmezanul fin.
Aluatul obținut îl punem într-o tavă de 20x30cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptor tava pentru 15 minute, la 180°C.
Când e coaptă foaia, scoatem tava. Îndepărtăm hârtia de copt cât e caldă foaia. Lăsăm să se răcească. Ungem foaia cu ricotta și punem feliile de șuncă. Rulăm cu grijă foaia. O împachetăm în hârtie de copt și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Se servește rece sau se poate încălzi. E delicioasă și sățioasă!
Ruladă de ouă colorată
Ce avem nevoie:
- 6 ouă mari,
- 2 lingurițe concentrat de roșii,
- 30 grame parmezan,
- 200 grame ricotta/cremă de brânză
- sare,
- rucola.
Cum preparăm:
Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol. Mixăm bine cu puțină sare. Adăugăm 2 lingurițe de concentrat de roșii dulce. Amestecăm bine și adăugăm parmezanul.
Aluatul obținut îl punem într-o tavă de 20x30cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptor tava pentru 15 minute, la 180°C.
Când e coaptă foaia, scoatem tava. Îndepărtăm hârtia de copt cât e caldă foaia. Lăsăm să se răcească. Ungem foaia cu ricotta/cremă de brânză. Punem și rucola. Rulăm cu grijă foaia. O împachetăm în hârtie de copt și o dăm la frigider pentru câteva ore. Obținem o ruladă colorată și foarte aromată!
Minunate retete, multumim 🙂
rulada aia sau rulou, cum ii zici tu, arata foarte apetisant. Bine, toate 3, dar aceea ma incanta pe mine cel mai mult. Poate chiar incerc sa imi surprind sotul maine dimineata, ca nu am nici cea mai mica sansa sa ma surprinda el pe mine.
Eu îi mai arăt rețete soțului și uneori mă surprinde cu ceva delicios dimineața.
Arată apetisant.?? De încercat.Noi de obicei la micul dejun mâncăm cereale cu lapte vegetal sau guacamole cu lipii şi salată de roşii cu brânză tofu,omletă vegană cu salată.Soțul este vegan.Rețetele de mai sus le voi face pentru copii. ? Zi frumoasă!
Ce retete grozave. O sa le incerc pe toate trei. Mersi.
Sunt foarte apetisante toate 3 retetele, iar eu cum sunt mare fan oua si branza, deja imi ploua in gura. Cred ca as manca singura o data o rulada din aia 😀
Rulada imi face cu ochiul. Pot sa le mananc si seara, asa ca o gustare la miezul noptii? 😀
Arata tare bine totul, dar rulada…este de incercat. Sigur imi voi surprinde si eu fetele weekendul ce vine!
Numai idei faine! Cu siguranta o sa le incerc! Multumim pentru recomandari!
Am si eu cateva oua in frigider, si cred ca am sa pregatesc rulata cu sunca. Arata foarte bine si e foarte simpla de pregatit.
Sa modifici ca ai scris in loc de “poti” – puti…
eu de regula am nevoie de ceva super reepede, chiar nu stau in cursul saptamanii sa fac un dim dejun in 30 de minute. Dar ideile tale sunt bune.
Super, chiar vreau sa mai faci retete, o sa vreau sa le fac si eu, par chiar foarte usoare.
Ai mei nu cred ca ar avea rabdare sa astepte sa manance aceste feluri de mic dejun, vor ceva repede ca sa poata pleca la treburi.
N-am timp sa bucataresc chestii. Si nu-mi place sa bucataresc, chiar deloc, o fac de nevoie. Dimineata visez la o omleta, dar de lene, mananc niste paine cu cascaval si gata. Iau pastilele, savurez cafeaua in fata netului jumatate de ora – deci timp de omleta biblita ar fi…, dar… deh! Si a doua zi o iau de la capat. Ma rog, cu mici diferente, acum am trecut si pe zacusca, mai pun si o felie de muschi file, din astea. In weekend fac si doua oua ochiuri sau omleta cu caș de tara si cu ghebe. Asta a fost in acest weekend. Iar ce a ramas am pus alaturi de o portie de cartofi prajiti si am man cat la pranz.
Recunosc ca mananc oua de ceva timp, dar nici macar nu am auzit despre variantele propuse. Am sa incerc si eu retetele propuse si sper sa impresionez cu ele
Prima reteta o s-o incerc chiar maine, ca tot e zi libera! 🙂
Super interesante retetela tale, dar pt week-end in timpul sapt sunt pe fuga nu am timp de gatit trebuie ceva la minut
Daca ar fi dupa mine, as putea sa traiesc toata viata numai cu oua la mic dejun!
delicios…. yammy
Și hrănitor.
Ce retete faine. Noua ne plac mult ouale. Chiar aveam nevoie de niste idei.
Numai idei delicioase! Multumim pentru recomandari!