Rețetă sufleu de cașcaval – dieta Montignac

Sufleu de cașcaval – aperitiv aspectuos

Sufleu de cașcaval, între gustare și aperitiv sănătos. Dieta Montignac are două mare plusuri. E permis să mănânci tot ce e gustos. Te învăță să gătești sănătos. Am mai spus-o și o repet, preparatele de dietă trebuie să fie gustoase, aromate și aspectuoase. În această mini-vacanță, am alocat puțin timp și pentru gătit. Am încercat o rețetă nouă, sufleu de cașcaval.

De multe ori, ne dorim o gustare sărată. Ne dorim să avem la evenimente de servit ceva conform. Acest sufleu este gustos și rece. Poate fi luat la pachet. Ronțăit la nevoie.

Ingrediente necesare sufleu de cașcaval

  • 250 grame cașcaval/telemea/brânză de vaci,
  • 3 ouă mari de casă,
  • sare,
  • piper mozaic pentru aromă.

Mod de preparare sufleu de cașcaval

Etapa 1

Dăm cașcavalul pe răzătoarea mică. Albușurile le batem spumă cu puțină sare. Adăugăm treptat gălbenușurile, sarea și piperul, după gust. La final cașcavalul.

Etapa 2

Punem hârtie de brioșe în tava de brioșe și umplem formele cu aluat. Dăm tava la cuptor la 200ºC pentru 15-20 minute.

sufleu de cașcaval

Le admirăm cum cresc frumos în cuptor.

sufleu de cașcaval

Când s-au rumenit frumos deasupra, le scoatem din tavă. Se servesc calde, sunt pufoase și extrem de delicioase!

sufleu de cașcaval

Sufleu de cașcaval – idee de aperitiv

Când am început dieta, mă gândeam ce pot face ca aperitiv. Îmi place ca de sărbători să fie aperitive. Acum provocarea a fost de aperitive conforme. Printre ouă umplute, aceste brioșe de cașcaval pică foarte bine. Sunt sărate, pufoase, cu puține calorii. Fiecare aperitiv poate deveni conform cu mici ajustări. În plus, e bine să ținem la sănătatea musafirilor. Oricum noutățile sunt mereu bine primite.

Un aperitiv sărat pufos e tot ce ai nevoie de sărbători. De multe ori, prăjiturile sunt refuzate. Însă mereu mi se cere ceva sărat. Aceste brioșe/sufleu de cașcaval au avut un mare succes.

Poftă bună alături de cei dragi!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.