Desert cu mere – ultima rețetă încercată recent de dietă
Chiar dacă am ajuns la greutatea ideală, continui să am grijă la ce mănânc. Musafirii mei savurează deserturi sănătoase. Un stil de viață sănătos înseamnă deserturi fără zahăr, fără făină albă.
Desert cu mere – sănătos, gustos, de sezon
Prăjiturile cu mere ca să fie gustoase, trebuie să conțină mere dulci, aromate. Scorțișoara nu trebuie să lipsească. Iar la final, cât e caldă prăjitura, pudrată cu îndulcitor.
Ingrediente necesare pentru Desert cu mere
- 5-6 mere mari, aromate,
- 3 ouă,
- o jumătate de cană de îndulcitor Green Sugar,
- puțin ulei,
- o cană premix de patiserie,
- un praf de copt,
- scorțișoară,
- esență de vanilie.
Mod de preparare Desert cu mere
Etapa 1
Spălăm bine merele și le curățăm de coajă. Eu prefer să le curăț de coajă, ea este prea tare. În plus, cu merele din comerț, nu prea am încredere să consum coaja. Dăm pe răzătoarea mare, merele. Lăsăm un minut-două să stea și apoi le stoarcem de zeamă. Adăugăm îndulcitorul și scorțișoara și amestecăm bine.
Etapa 2
Spălăm bine ouăle și le adăugăm merelor. Amestecăm bine după fiecare ou. Adăugăm uleiul, vanilia, iar la final premixul de patiserie cu praful de copt. Într-o tavă, punem hârtie de copt. Adăugăm compoziția obținută și uniformizăm.
Etapa 3
Dăm tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute. Eu am folosit opțiunea ”căldură de sus și jos”. Lăsăm să se rumenească frumos deasupra. Dacă nu suntem sigure că e coaptă, facem testul cu scobitoarea. Când scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că e coaptă prăjitura.
Etapa 4
Când s-a răcit puțin prăjitura, o scoatem din tavă și îndepărtăm foaia de copt. Pudrăm prăjitura cât e caldă. Îndulcitorul se va topi și va forma o glazură crocantă. Lăsăm desertul să se răcească și abia apoi o tăiem.
Desert cu mere
Acest desert cu mere este aromat, sănătos. Am dovedit încă o dată, că deserturile dietetice, sănătoase, pot fi extrem de atrăgătoare și delicioase.
Wooow…foarte apetisant desertul. O sa ,,fur,, si eu reteta ta.
eu de regula fac placinte din foi cu mere sau mai fac un chec cu mere pe care micutii mei il adora
Face si mamii ceva asemanator, dar cu scortisoara pe jumatate de compozitie pentru ca eu nu suport gustul ei :))) cred ca sunt singura persoana care nu suporta gustul si mirosul de scortisoara.
O bunatate pare a fi! O intrebare – de unde iei premixul de patiserie? Nu stiu exact unde sa ma uit dupa el…
Mie imi plac prajiturile din cofetarii pentru ca nu trebuie sa astept ca sa le mananc. Preferata mea e Mousse o chocolate.
Pare usor de facut. O sa retin reteta.
Cum arata premixul de patiserie? Gasesc asa ceva in orice magazin obisnuit? Nu am folosit si nici nu am auzit de asta decat la prajiturile care sunt la cutie si ai in pliculete tot ce ai nevoie.
Prajitura arata foarte bine si mi-ai facut pofta de o prajitura cu mar
Arata foarte bine si este atat de rapid de facut. Chiar am sa o incerc intr-un weekend, sa imi surprind picele, sa vad ce nota imi dau 😀
Arata tare bine acest desert, iar prepararea ei ei foarte usoara.
O prajitura numai buna de facut sambata cand am timp si cereri :))
Eu nu stiu ce-i aia premix de patiserie si te rog frumos sa-mi spui.
Jasmine prefera toate prajiturile cu mere(cu alte fructe nu).Mi-am notat reteta!
daca e cu mere, sigur este excelent, o sa o incerc si eu neaparat!
YUUUUMMMM! Ce pofta mi-ai facut 😀