Rețetă brioșe pufoase cu cașcaval

Brioșe cu cașcaval – un aperitiv gustos

Îmi place de sărbători să-mi întâmpin musafirii cu aperitive numeroase. Printre salate cu maioneză, aceste brioșe cu cașcaval vor fi vedete. Am făcut această rețetă de Crăciun. Nu am apucat să vă povestesc despre ea. Dar cred că vă va prinde bine de Paști. Mie îmi plac mult aperitivele. Încerc de fiecare dată să fac ceva nou. Această rețetă găsită la Jamila este minunată. Îmi plac rețetele ei, sunt corecte și detaliate.

colaj briose cascaval

Ingrediente necesare brioșe cu cașcaval:

  • un ou,
  • 150 ml lapte,
  • 60 grame unt topit,
  • 150 grame iaurt,
  • 150 grame cașcaval ras,
  • un praf de copt,
  • puțină sare și boia,
  • 200 grame făină,
  • șuncă/cârnați stick.

Mod de preparare brioșe cu cașcaval:

Etapa 1

Într-un bol, amestecăm oul cu laptele și untul topit. Într-un vas mai mare, punem făina, praful de copt și sarea. Amestecăm puțin, punem și cașcavalul și laptele. Punem și cârnații tăiați bucăți mici și presărăm puțin parmezan ras. Compoziția obținută nu trebuie să fie foarte tare.

briose cascaval 1

Etapa 2

Formele de aluminiu le-am uns cu unt moale. Am pus compoziția în forme și deasupra am presărat boia. Am dat formele la cuptor pentru 30 de minute, la 180°C.

Etapa 3

Sunt coapte când devin arămii deasupra. Scoatem tava din cuptor și le lăsăm puțin să se răcească. Le scoatem din forme cu grijă. Lăsăm să se răcească.

briose cascaval 2

briose cascaval coapte

briose cascaval 3

Brioșe cu cașcaval – ideale pentru un mic dejun gustos!

Aceste brioșe cu cașcaval sunt gustoase. Pot fi servite și dimineața la micul dejun. Ele reprezintă o gustare sățioasă. Pot fi cu ușurință transportate. Ideale pentru pachetul de la școală/birou.

Sfat!

După ce se răcesc, brioșele se întăresc puțin din cauza cașcavalului. Eu înainte să le servesc, le-am băgat la cuptor pentru 20 de minute, la 100°C. Ele redevin moi și pufoase. Vor fi cu siguranță iubite de musafiri. Iar cei mici vor fi curioși să le încerce.

Brioșe cu cașcaval – provocare Montignac!

Dacă înlocuiți făina cu premix de patiserie, aveți un produs conform.

Vă plac brioșele sărate cu cașcaval? Ați încercat o astfel de rețetă până acum?

18 thoughts on “Rețetă brioșe pufoase cu cașcaval”

  1. Da, sunt adepta acestor feluri de aperitve si chiar ma gandeam acum de Paste ce as putea face in afara de obisnuitele salate cu maioneza, asa cum spui si tu. Am copiat reteta si sigur o voi face. In fara de faptul ca e buna la aperitiv, e si momentul ala cand deschizi frigiderul si parca ai lua ceva in gura, merge o briosa …

    Reply
  2. Ce delicios arata! Eu sunt ahtiata dupa produsele de panificatie ce contin cascaval, iar acestea sunt raiul pe pamant! trebuie neaparat sa le incerc. Voi reveni cu feedback 🙂

    Reply
  3. Arata delicios. nici nu mi-as fi imaginat ca sunt de dieta. Din ingrediente pe care nu dai foarte mult faci un mic dejun ok si suficient pentru toata familia. In schimb, daca te duci la o patiserie sa cumperi placintele sau pateuri sau eu mai stiu ce minuni, dai dublu si nu ai deloc gust de cascaval sau branza.

    Reply
  4. chiar o idee minunata de realizat, de regula fac briose cu mere si scortisoara sau cu ciocolata, pana acum n-am incercat si sub forma de aperitiv

    Reply
  5. Eu faceam gen chec cu cascaval, dar am vazut ca ma pufosesc si eu precum checul =)))) Acum ca sa am si un aport cu acest comentariu: sa incerci si cu faina integrala, ca adauga un plus de savoare.

    Reply
    • Sătulă de chec, am încercat aceste brioșe de cașcaval. De sărbători, fac cu făină albă, dar în rest, folosesc un premix de patiserie cu indice glicemic mic, care mă ajută să slăbesc sau să mă mențin 😀

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.