Cum rezolvăm problema cheltuielilor neprevăzute?

Cheltuieli neprevăzute – coșmarul tuturor

Oricât am fi de chibzuiți cu banii, mereu apar cheltuieli neprevăzute. O zi de naștere sau o invitație la nuntă. Probleme medicale sau reparații la casă urgente. Un cadou mai deosebit pentru persoana dragă. Deși e indicat să avem bani puși deoparte, poate nu toată lumea reușește.

De unde facem rost de bani pentru a acoperi cheltuielile neprevăzute?

Ideal ar fi să avem un depozit. O sumă pusă deoparte de unde să putem acoperi cheltuielile neprevăzute. E important să nu ne lăsăm descoperiți. Dar dacă cheltuielile zilnice, lunare, nu ne permit să economisim, există alte variante.

Apelează la ajutor sigur!

cheltuieli neprevazute

Când apare o problemă, prima dată trebuie să știm ce sumă avem nevoie și pe ce perioadă. Analizează posibilitățile de împrumut, dar și de returnare. Poți apela cu încredere la o bancă sigură ca aceasta. Consilieriilor financiari le poți explica exact ce ai nevoie. Ei te pot sfătui care variantă e cea mai avantajoasă pentru tine. Pentru sume moderate, poți opta pentru o variantă simplă, cum e aceasta. Nu ezita să întrebi toate detaliile înainte de a semna actele.

Nu cere bani împrumut de la familie sau prieteni!

Am fost de părere că nu e bine să te împrumuți de la familie. Și nici de la prieteni. Relațiile se strică de la bani. Uneori se uită să se înapoieze banii. Perioada de împrumut mereu se depășește. În unele cazuri, se uită chiar și suma datorată și așa apar discuțiile. E mai bine să prevenim distrugerea relațiilor de la bani.

Nu apela la cămătari!

Aud tot mai des că oamenii încă apelează la cămătari. Împrumută sume foarte mari, acceptă dobânzi enorme, se angajează să plătească într-un timp scurt. E bine de știut că nu poți negocia cu cămătarii. Și e mai bine să nu apelezi la ei. În cazul în care rămâi fără job și nu poți returna banii la timp, nu este cale de negociere. La bancă, îți poți renegocia valoarea ratei și durata returnării împrumutului.

Încearcă să economisești pentru a nu fi stresat de cheltuielile neprevăzute!

Știu că pare greu în zilele noastre, dar e necesar să încercăm să economisim. Având niște bani puși deoparte, stăm mai liniștiți. Niciodată nu se știe când ai nevoie de bani. E bine să știi că ai pe ce să te bazezi.

Voi cum reușiți să faceți față cheltuielilor neprevăzute? Aveți economii? Apelați la bancă sau la prieteni?

 

21 de comentarii la „Cum rezolvăm problema cheltuielilor neprevăzute?”

  1. Tocmai mi-a venit pe mail noua factura la gaze. Noroc ca stateam pe scaun, altfel sigur as fi suferit un accident casnic. “Doar” 500 de lei avem de plata, in conditiile in care ne asteptam la un maxim de 300 de lei. Cum fac fata acestei cheltuieli neprevazute care s-a ivit de la prima ora a diminetii? Deocamdata astept sa se trezeasca sotul meu, sa ii dau vestea. Apoi vom umbla probabil la micul depozit pe care il pastram pentru vacanta de vara. 🙂

    Răspunde
  2. In asemenea cazuri prefer sa aelez la prieteni, intrucat nu imi cer dobanda. Insa, daca e vorba de sume mai mari merg la banca, este mult mai ok asa. Multumim pentru info, sunt foarte utile! O zi frumoasa!

    Răspunde
  3. Si la noi este o problema continua cu aceste Cheltuieli neprevazute. Dupa ce a trebuit sa platim apa pe 3 luni, doua luni nu a venit doamna cu apa, ne-am trezit cu lumina taiata. Sa mai spun ca nu ne asteptam la asa ceva? Aveam toate platile la zi, cu toate acestea cineva a binevoit sa ii anunte ca titularul de contract este mort așa că au venit și au tăiat lumina. Problema s-a rezolvat în aceea seară, dar desigur că a trebuit să găsim în jur de 200-300 Ron pentru taxa de deconectare-conectare. Nu avem depozit, dar ne gândim să facem unul.

    Răspunde
  4. Cu siguranta nu as merge la banca pentru a plati facturile, decat atunci cand vreau sa cumpar ceva pentru casa, daca este nevoie apelez la economii sau la familie

    Răspunde
  5. Cu facturile astea mari care au venit acum am epuizat sursa pe care o aveam. In caz de un neprevazut, nu stiu ce o sa fac…eventual un imprumut la familie…Pentru sume mai mari si noi am apelat la banci, desi avem rata la casa la banca si e mai greu sa mai luam inca un inprumut…

    Răspunde
  6. Eu am golit contul de economii de cand mi-am luat credit pt casa cu banii de avans, taxe notarile, mobila si alte tampenii ce mai trebuie in casa noua. Acum il refac incet, incet. Dar merge greu. Si luna asta am cheltuit vreo 400 de lei pe reparatii din cauza unor nenorociti de soricei. M-am mutat de 4-5 luni in casa noua si e a doua oara cand repar diverse gauri uitate neastupate de javrele de dezvoltatori 🙁

    Răspunde
  7. CAR pensionari e susrsa de baza 😀 si apropos, am vazut ca nu numai pensionarii sunt inscrisi aici. Daca e ocupata sursa asta ( adica am deja un imprumut neachitat, apelez la ceea ce ai sugerat tu. Nu stiu cum ar fi viata mea fara credite, cred ca mi-ar lipsi ceva 😀

    Răspunde
  8. Nu sunt un model pentru cei din jur in ceea ce priveste economisirea. Sunt destul de cheltuitoare si daca nu ies prea mult pe afara, fac cumparaturi online si tot cheltui.

    Si eu tot la Banca Transilvania am card si imi place mult transparenta lor si comisioanele practicate. Chiar am cuvinte de lauda in privinta lor. Sa nu mai vorbesc despre internet bankingul pe care-l folosesc si platesc 1 leu pentru asta pe luna.

    Pentru cheltuieli urgente si neprevazute am un card de credit si mai apelez din cand in cand la el. Il folosesc pentru ca pot face rate fara dobanda cu el si mai intru si in el atunci cand am nevoi urgente

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.