Rețetă piept de pui cu ciuperci la cuptor – dieta Montignac

 

Rețetă delicioasă de piept de pui cu ciuperci ideală pentru dieta Montignac

Îmi plac rețetele simple care te lasă să adaugi ingrediente după propriile gusturi, care nu te incomodeaza cu gramaje fixe. Îmi plac rețetele din poze, parcă mi-e mai ușor să le țin minte și să le reinterpretez. Weekend-ul trecut am făcut un piept de pui cu ciuperci și sos alb la cuptor. Chiar dacă rețeta pare complicată, nu e deloc așa, iar rezultatul final e extrem de delicios!

Ingrediente necesare pentru preparatul piept de pui cu ciuperci

  • 3 bucăți de piept de pui, fără piele și os,
  • câțiva căței de usturoi,
  • 500 grame ciuperci,
  • praz,
  • sare, piper, boia,
  • smântână dulce. 

Mod de preparare preparat piept de pui cu ciuperci

Etapa 1

Am spălat bine carnea de pui. Am porționat-o după bunul plac, în felii nu prea subțiri. Le-am condimentat cu sare, piper, boia și le-am lăsat deoparte. Am curățat usturoiul, l-am zdrobit cu lama cuțitului. L-am aruncat în tigaia mare cu ulei de măsline. Am adăugat bucățile de carne și le-am lăsat să se prăjească puțin pe ambele părți.

reteta piept de pui 4

Etapa 2

Am scos carnea din tigaie. Am adăugat ciupercile tăiate felii și câteva felii de praz – partea albă. Am lăsat să se înmoaie puțin și apoi am adăugat câteva linguri de smântână dulce.

reteta piept de pui 3

Etapa 3

Am pus carnea într-un vas de yena. Am pus deasupra sosul și am dat vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, la 200ºC, opțiunea căldură de sus și jos.

reteta piept de pui 2

Etapa 4

Oprim focul și lăsăm vasul în cuptor pentru încă 15-20 de minute. Carnea este zemoasă, sosul de ciuperci este aromat. Se poate servi așa simplu sau cu garnitură de paste colorate.

reteta piept de pui 1

Pieptul de pui ca să fie gustos, trebuie să rămână zemos și fraged. Poftă bună! 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.