Perele – darul zeilor

pereAdor toamna pentru ca ne aduce atat de multe fructe delicioase si pline de vitamine. Perele, aceste fructe zemoase si aromate , reprezinta cea mai buna alternativa la dulciuri.

Perele sunt originare din Asia, mai apoi au devenit populare in Grecia Antica, iar acum se cultiva in multe tari. Daca Homer a denumit acest fruct “darul zeilor”, Plinius cel Batran spunea ca perele sunt fructele sperantei, aduc optimism.
Perele sunt bogate in fibre, au foarte putine calorii.

Beneficiile unei diete de pere :

  • efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos
  • efect asupra plamanilor – elimina febra
  • calmeaza tusea
  • hidrateaza organele interne – datorita aportului de potasiu 150mg/100 grame fruct
  • ajuta la scaderea colesterolului
  • efect diuretic
  • efect antialergic
  • benefice pentru buna functionare a glandei tiroide
  • grabesc vindecarea acneei
  • sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar;

Daca suferi de astenie sau anemie, mananc pere deoarece ele au proprietati remineralizante fiind bogate in vitaminele B1, B2, E, C.

Esti stresat ? Mananca o para ! Prin aroma ei, vei reusi sa inlaturi stresul si nici nu vei cadea in capcana dulciurilor. Perele pot fi folosite si in cosmetica, ajuta la intretinerea pielii. Trateaza cu succes tenul cu probleme, aplica cateva felii de pere pe obraz, iar ele vor grabi procesul de cicatrizare si vindecare a acneei.

Esti la cura de slabire ? Perele reprezinta un desert sanatos cu doar 50 de calorii.
Fructele se recomanda a se consuma proaspete, cu coaja. Sucul de pere se recomanda la reglarea digestiei, tratarea tusei si astmului. Fructele uscate se folosesc pentru ceai.

Iti propun si o retete de tarta cu pere.
Tarta cu pere caramelizate
tartaIngrediente necesare – 200 grame faina, 65 grame zahar, 175 grame unt, 5 pere, scortisoara, nucsoara, anason si vanilie.
Mod de preparare – aluatul: framantati bine faina cu 50 grame zahar si 100 grame unt, coca obtinuta se infasoara in folie si se da la frigider 30 de minute. Intre timp, se curata perele, samburii se indeparteaza si se taie in opt. Untul ramas se topeste intr-un vas, se adauga bucatile de pere si se presara zaharul si mirodeniile. Se fierbe la foc mic 20 de minute. Aluatul se ia de la frigider, se framanta putin, si se intinde o foaie care se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita. Perele se scurg, se aseaza peste aluat si se coace in cuptorul preincalzit 30 de minute. Se serveste rece !

Bucura-te de pere in fiecare toamna!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.