Orele îndepărtate de Kate Morton poveste de viață
Orele îndepărtate de Kate Morton este încă o poveste minunată. Stilul ei de a scrie m-a cucerit de la prima carte citită. Mi-am propus să-i citesc toate cărțile. Poveștile pe care le scrie sunt puțin întortocheate. Acesta fiind farmecul stilului ei. Această carte trebuie citită în liniște. Are nevoie să-i dedicați timp.
Orele îndepărate de Kate Morton atrage atenția asupra părinților egoiști. Cei care își iubesc prea mult copiii. Atât de mult încât îi leagă de ei. Nu le dau voie să aibă propria viață. Nu țin cont de dorințele lor. Din prea multă iubire posesivă, se distrug destine, vieți, oameni.
Povestea din cartea Orele îndepărtate de Kate Morton
Am citit cartea în 5 zile deși are 500 de pagini. Vă menționez acest detaliu pentru a nu fi speriați de cărțile luminoase. Aceste cărți ascund de multe ori povești frumoase.
Cartea ne prezintă viața a trei surori. Percy, Saffy și Juniper, fiicele lui Raymond Blythe. Ei locuiesc într-un castel de poveste, castelul Milderhurst. Primele două fete sunt gemene și provin din prima căsătorie. Juniper este mezina, favorita tatei, din a doua căsătorie. Părinții au mereu tendința de a iubi mai mult un copil. Așa s-a întâmplat și cu Raymond. A iubit-o atât de mult încât îi spunea mereu că ea este ca și el. Însă el având probleme psihice, nu și-a dat seama cât a influențat-o pe fată să creadă la fel. La moartea lui, lasă un testament cu o cerință strictă. Dacă mezina se căsătorește, castelul este donat unei organizații. A făcut acest gest din egoism. Și-a dorit ca fată să nu fie a nimănui și să nu părăsească castelul. Nu s-a gândit că prin această decizie, gemenele ar putea rămâne pe drumuri.
Chiar dacă decizia, jignește gemenele, acestea reușesc să rămână împreună. Reușesc să păstreze castelul până la adânci bătrâneți. Cum? Cu multe sacrificii.
Acest castel ascunde multe povești. Povești despre care lumea vorbea doar ca de niște legende. Adevărata poveste va fi dezvăluită de Edie. Edie este fiica lui Meredith, copilul care a fost ținut la castel în timpul războiului. În timpul războiului, londonezii își trimiteau copiii cât mai departe de oraș. Pentru a-i ascunde, pentru a-i proteja. După război, ei urmând să se întoarcă acasă. Însă multe se pot întâmpla într-un an.
De ce să citești cartea, Orele îndepărtate?
Kate Morton are un stil frumos de a scrie. Povestea este mereu captivantă. Aduce cu fiecare pagină un nou detaliu, dar și o nouă enigmă. Garantat nu o vei mai putea lăsa din mână. În plus, este o lecție de viață. Să iubim, dar să nu fim egoiști.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris.ro, la categoria Beletristică, Literatură contemporană.
Chiar sunt curioasa de unde titlul. Stiu ca numai citind-o voi afla raspunsul. Daca tu ai citit-o in 5 zile inseamna ca nu te plistiseste cartea. Plus ca are si mistere si eu sunt fan secrete.
Are de toate această carte. Nu poți lăsa din mână.
Nu am citit aceasta carte, insa pare tare interesanta. Poate o sa o citesc pe viitor.
Nu vei regreta.
Eu sper sa nu fiu atat de egoista in iubirea mea pt Bibi si incerc de pe acum sa ii dau un grad de independent, sa faca ea singura lucruri care poate fizic sa le faca nu sa o tin in puf saau sa fac totul pt ea. O invat ca orice actiune are consecinte si trebuie sa si le asume si sa isi respecte promisiunile.
Privind relația tată – fiică, e o carte tristă.
Pare tare interesanta aceasta carte insa nu am avut ocazia sa o citesc inca 😀
Am mai auzit de aceasta scriitoare dar nu am avut ocazia sa ii citesc vreo una din opere. Acum chiar m-ai facut curioasa 😀
Nu am auzit de această autoare, se vede ca nu mai am timp sa citesc… Cartea pare interesanta și mi-ar plăcea să o citesc. 🙂
As vrea sa citesc acesta carte, chiar mai facut curioasa…
M-a captat foarte mult recenzia ta. Poate apuc să citesc cartea că pare extrem de interesantă. :*
Imi place foarte mult povestea. O trec si eu pe wishlist.
N-am auzit de ea pana acum, dar suna tare bine. Poate o sa ii dau o sansa pe viitor ^_^
Pare o carte interesanta! Trebuie sa o pun pe wishlist
Da, mi-ar face placere s-o citesc. Si eu as vrea sa stiu de unde si pana unde acest titlul. Sa fie mai mult o…metafora?!
Cititoarea imi este total necunoscuta. Povestea relatata de tine pare interesanta si mi-as dori s-o descopar asa cum ai facut-o si tu!
Îmi sună cunoscut numele autoarei, dar nu-mi aduc aminte dacă am citit sau nu vreo carte scrisă de ea.
Pare asa frumoasa cartea 🙂 O pun pe wishlist pentru Sfantul Nicolae sau Mos Craciun 🙂
Interesanta carte, cred ca mi-ar placea si mie, multumesc pentru recomandare.
Multumim frumos pentru recenzie.
Suna atat de bine recenziile facute de tine!