Importanta lactatelor

importanta lactatelorOrganismul nostru are nevoie de calciu, si este recomandat sa fie luat din alimente, si mai putin din suplimente nutritive. Va spuneam ca e bine sa includeti in micul-dejun lactatele deoarece sunt foarte sanatoase si ajuta organismul.

Laptele este cea mai importanta sursa de calciu pentru dinti si oase, dar cu rol esential in scaderea in greutate. Iar datorita abundentei in proteine si vitamina D ,protejeaza impotriva cancerului de colon. Pe zi, medicii recomanda un pahar de lapte ce va asigura necesarul de calciu.

Branza este bogata in sodiu, dar si in calorii. Daca esti la dieta alege branza Feta. De asemenea, branza este foarte buna pentru dinti, dar te ajuta si sa ai o respiratie proaspata. Cum ? Simplu ! Calciul din branza poate sa modifice pH-ul din gura, oprind dezvoltarea bacteriilor.

Branza tofu se obtine din soia, si este o sursa importanta de calciu pentru vegetarieni, pentru cei ce tin post.

Iaurtul are o multime de beneficii pentru organism. Este mai usor de digerat decat laptele, iar bacteriile continute sunt benefice pentru tractul intestinal. S-a dovedit ca un consum regulat de iaurturi creste imunitatea si capacitatea organismului de a lupta cu tumorile cauze de cancer.

Chiar daca rafturile din supermarket-uri ofera o gama larga de iaurturi cu toate fructele, este recomandat iaurtul simplu. Iaurturile cu fructe contin mult zahar si coloranti suplimentari, daunatori pentru organism. Alege iaurtul simplu, pe care acasa il poti indulci cu miere, fructe, sirop.

Iaurtul il poti folosi ca inlocuitor pentru smantana, lapte, maioneza in salate, sau prajituri.

Chefirul este o bautura bazata pe lapte bogata in enzime, si cu multe bacterii benefice. Chefirul este cel mai sanatos dintre lactate, el contine amino-acidul-triptofan, ce are un efect de calmare asupra nervilor. Calciul te ajuta sa ai un ritm cardiac normal si duce la reglarea presiunii sanguine.

Spanacul si broccoli sunt legume bogate in calciu, dar din nefericire organismul asimileaza mai greu calciul provenit din legume.

Persoanele care sunt alergice la lactoza, pot consuma lapte si iaurturi de soia, branza tofu, diferite sortimente de desert pe baza de soia.

Ce este important sa stim despre lactate ?

  • laptele este bine sa se consume nefiert
  • branzeturile speciale contin conservanti periculosi pentru sanatate
  • laptele praf si laptele condensat sunt daunatoare deoarece sunt complet denaturate
  • branza dulce se incheaga prin acrirea naturala a laptelui.
  • laptele prins este digerat mai usor decat laptele crud
  • proteinele din zer sunt benefice deoarece ajuta la scaderea colesterolului, stimuleaza imunitatea, regleaza greutatea, combat anemia si au efect depurativ.
  • limiteaza consumul de telemea, branza topita si fermentata, acestea contin bacterii nespecifice intestinale.

Intotdeauna consum la micul-dejun iaurt ! Iar cafeaua cu mult lapte ! Imi place sa incerc diferite tipuri de cas si branzeturi, si am ajuns sa indragesc si casul cu mucegai !

Tu cat lapte bei pe zi ?

6 thoughts on “Importanta lactatelor”

  1. O groaza de erori in articol. Imi pare rau sa va anunt dar laptele este extrem de nesanatos.

    – Laptele nu numai ca este o sursa proasta de calciu, avand rata de absorbtie in organism de sub 30%, dar continutul inalt de proteine animale si grasimi duce la osteoporoza din cauza cresterii nivelului de aciditate a sangelui (organismul extrage calciu din oase, si dinti, pentru a elimina acidurile). Are acelasi efect pe oase si pe dinti ca dulciuri si bauturi carbogazoase. Absorbtia de calciu din plante si seminte ajunge chiar la 60%, mult mai puternic ca laptele, si mult mai sanatos.

    – Ideea ca ajuta la scadere in greutate e o absurditate totala. Tot ce e din lapte contine grasimi concentrate in cantitati foarte mari, precum si HORMONI DE CRESTERE (ca sa creasca vitelul…) care au o gramada de efecte secundare, printre care si cresterea in greutate, mai ales la femei.

    – Imunitatea organismului este afectata negativ de lapte intr-o multime de feluri. In primul rand nu sunt facuti sa consumam lapte. Chiar si laptele de OM, dupa 1-2 ani nu mai poate fi absorbit sanatos de organism, disparand enzimele potrivite. In general laptele provoaca o reactie de intoxicare in organism, ducand la inflamare la mai multe nivele, si chiar la artrita.

    Sanatatea nu poate fi sustinuta cu lapte, fiind o substanta practic toxica. Laptele provoaca alergii, multe din care sunt greu de detectat. Laptele este un medium extraordinar pentru paraziti si bacterii (plus antibioticele bagate in animale si direct in produs). Si, merita mentionat, laptele stimuleaza puternic cresterea cancerelor. Pe langa cancerele de san, colon, testicule si pancreas legate direct de consumul de lapte, hormonii din lapte stimuleaza intens cresterea oricarei tumori.

    Sugestii:

    Vitamine D e foarte importanta, dar se ia mai bine de la soare (20-30 de minute pe zi in mijlocul zilei, pe maini si fata) sau suplimente in forma Vitamina D3 sau, mai rau, D2.

    Pentru digestie si imunitate mancati mai multe legume si fructe crude, si cat mai multe frunze VERZI inchise, si cat mai multe seminte si alune (macul si susanul, macinate, contin foarte mult calciu). Toate acestea au calciu, vitamine, enzime, proteine, fier si o gramada de alte chestii bune.

    Reply
    • Cand am scris acest articol, m-am documentat foarte mult, pentru mine sanatatea este foarte importanta. Nu mi-as permite sa furnizez informatii complet eronate. Eu am tinut o dieta pe baza de lactate si am slabit, si se recomanda consumul de lapte, eu beau lapte ecologic, nu din comert.

      Reply
    • Foarte interesant ce zici tu aici, omule informat.
      Daca e asa cum zici tu, oamenii ar trebui avertizati, sa stie!
      Dar oare asa e? Sunt ceva studii care sa confirme spusele tale?

      Reply
      • Sunt o gramada de studii. Daca cunosti limba engleza poti sa citesti pe sectiuni diverse despre acest subiect aici: http://notmilk.com si un newsletter zilnic: http://health.groups.yahoo.com/group/notmilk/ . Aici sunt colectate studii.

        Pentru doamna editoare, recomand cartea: “Skinny Bitch” si “Skinny Bastard” … exista niste capitole detaliate despre lapte si dieta sanatoasa.

        Laptele ecologic tot contine hormoni de crestere (si cei care sustin tumorile), pentru simplul fapt ca este …lapte. Hai sa pun o intrebare: — e normal sa consumam lapte de la femei? Eu zic ca nu… Parca e scarbos, nu? In magazine nu am vazut. E, normal ar trebui sa fie si mai scarbos sa bei fluide corporale de la alte animale.

        Laptele de la fiecare specie e facut sa creasca puiul de la fiecare specie: un amestec potent de hormoni, proteine, vitamine, glucide, lipide – tot ce trebuie pentru ca un pui sa traiasca alte surse de mancare “solida”.

        PS. BONUS pentru cititorii mai tineri: acnee rezulta, in general, din consumul de lapte. Renuntati o saptamana la lapte&branza si vedeti rezultatele in oglinda.

        Reply
  2. – Nici o vietate nu mai bea lapte dupa ce e intarcat.
    – Promovarea alimentatiei cu lactate si carne este un demers cu interes COMERCIAL
    – Pentru cel mai mare studiu din istorie, care contine informatii si despre consumul de lapte legat de aparitia/dezvoltarea bolilor cumparati carte Studiul China
    In rest subscriu si eu la cele scrise de Omul Informat

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.