Hidroizolații terase de bloc – importanță și sfaturi

Hidroizolații terase de bloc – ce detalii trebuie să știm

Cu toții ne gândim să ne constuim sau să ne cumpărăm o locuință. Indiferent dacă aceasta este casă, apartament sau chiar container modular, trebuie să fim foarte atenți la hidroizolațiile care s-au făcut sau care trebuie făcute. Lipsa lor sau execuția lor proastă, creează în timp probleme grave și costisitoare dacă e nevoie de refacerea lor.

De exemplu, dacă achiziționăm un apartament care are terasă, trebuie să verificăm dacă terasa are hidroizolație. Chiar dacă are, trebuie să ne asigurăm că aceasta a fost facută de o firmă specializată în hidroizolatii terase de bloc. Firma respectivă trebuie să asigure garanție pentru lucrarea făcută. Altfel vom avea probleme cu mucegaiul sau cu vecinul de sub noi. Și cu siguranță, se va deteriora fațada exterioară a clădirii.

hidroizolații terase de bloc

Hidroizolații terase de bloc, hidroizolații fundații, pivnițe și beciuri – toate la fel de importante

Dacă alegem să locuim la casă cu curte, trebuie să ne asigurăm că hidroizolarea  fundației  casei, a subsolului sau demisolului, a beciului este facută să țină o viață. Pentru asta, avem nevoie de indicațiile unui architect, ale unui inginer constructor sau a unui specialist în hidroizolații fundații, pivnițe și beciuri.

Hidroizolațiile făcute “după ureche” au șanse mari  ca în scurt timp să se dovedească proaste pentru că nu opresc apa să pătrundă în beton. Betonul este ca un burete atunci când apele subterane intră în contact cu el. În încăperile subsolului va fi  în permanență umezeală, mucegai, miros urât. În timp ajunge la un stadiu avansat de degradare. Iar costurile de reparație cu siguranță vor fi mult mai mari decât o hidroizolație făcută bine de la bun început.

Hidroizolații terase de bloc în strânsă legătură cu hidroizolații acoperișuri

Când vine vorba de hidroizolații acoperișuri, la fel ca și la hidroizolații terase de bloc sau hidroizolarea fundațiilor, pivnițelor sau beciurilor, trebuie să-i acordăm cel puțin la fel de mult interes și atenție, pentru că altfel riscăm să se infiltreze apa în casă.  Chiar dacă alegem să locuim într-un container modular care de cele mai multe ori este din metal, tot trebuie să apelăm la specialist în hidroizolații containere modulare.

hidroizolații terase de bloc

În concluzie,metalul, lemnul sau betonul, dacă stau  mult timp în contact cu apa și nu sunt hidroizolate, se vor deteriora, își vor pierde calitățile și rezistența  în timp. Eu cred că lucrările de hidroizolație la o clădire necesită o atenție mai deosebită deoarece majoritatea acestor lucrări devin lucrări ascunse. Fiind ascunse e foarte greu să găsești unde a cedat hidroizolația și este și mai greu să o repari.  Așa că acordatii atenția cuvenită și faceți-o bine de la început.

Voi ați avut probleme cu hidroizolația la casă/apartament? Cum ați rezolvat situația?

Foto

17 comentarii la „Hidroizolații terase de bloc – importanță și sfaturi”

  1. Vai! eu am locuit la bloc in copilarie. Etajul 4/4 si bloc cu probleme grave la terasa. Am tot incercat sa facem reparatii pe cont propriu pentru ca administratia a zis ca nu e treaba ei. am pus carton. La fiecare 2 ani trebuia pus altul. Daca am fi avut atunci bani si cunostinte sa facem hidroizolatie calumea… ce bine ar fi fost.

    Răspunde
  2. Hidroizolatiile sunt foarte importante atat la un bloc cat si la o casa, de ele depinde sanatatea familiei din simplul fapt ca nu se creaza mucigai si nici nu se slabeste structura peretilor din cauza infiltratiilor de apa.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.