Frigiderul ideal. Criterii de alegere

Frigiderul ideal – nelipsit din casă

Frigiderul ideal nu poate lipsi din bucătăria unei gospodine. Frigiderele se găsesc pe piață într-o gama largă. Poți alege brandul, culoarea, dimensiunea și caracteristicile. Clientul trebuie doar să aleagă în funcție de propriile necesități.

Da, când cumperi un frigider nou, te gândești la aparatul care menține reci alimentele. Dar nu acest lucru este prioritar. Trebuie să vezi dacă se potrivește cu design-ul bucătăriei. Dar trebuie analizate și bugetul, diferențele dintre vechiul frigider și cel nou.

Frigiderul ideal – criterii de alegere

Spațiul din bucătărie

Măsoară bine spațiul din bucătărie. Analizează ce dimensiune trebuie să aibă frigiderul. Nu uita că el are nevoie de spațiu în spate și în lateral pentru a funcționa bine. Ușa are nevoie de spațiu pentru a se deschide bine.

frigiderul ideal

 

Obiceiurile familiei

Există familii care consumă doar alimente proaspete. Pentru ei, frigiderul este suficient. Însă există familii care pun pe iarnă legume și fructe. Mai ales, dacă au o sursă sigură de legume, fructe sănătoase. Astfel de familii au nevoie de o combină frigorifică. Dar dacă cele câteva sertare nu sunt suficiente, pot opta pentru o ladă frigorifică. Spațioasă, bine compartimentată, ideală pentru o familie.

Noi am optat pentru o combină frigorifică. Cele două sertare erau suficiente pentru noi. Însă de când producția de căpșuni și zmeură a crescut, avem nevoie de o ladă frigorifică. E ideal, iarna să ai la îndemână fructe din producția proprie.

Compartimentarea frigiderului în interior

E ideal că rafturile pot fi mutate. Chiar și suporturile de pe ușă. E comod că ele pot fi modificate în funcție de dimensiunea recipientelor depozitate în firgider. Fiind mobile, ele pot fi ușor spălate și curățate.

frigiderul ideal

Îmi place ca frigiderul să aibă compartiment pentru ouă, sertare pentru legume și fructe, suport pentru sticle. Unii pun accent pe dispenserul pentru gheață sau apă rece.

Verifică online părerile consumatorilor

Verifică pe forumuri de specialitate părerile clienților. Din experiențele altora, învățăm la ce trebuie să fim atenți. Aflăm despre branduri, despre garanții și service, caracteristici și eventuale defecte. De cele mai multe ori, pe forumuri părerile sunt sincere.

Stabilește un buget

E bine să pornim căutarea având stabilit un buget clar. Nu neapărat o sumă fixă, dar măcar o medie. Altfel riscăm să cumpărăm un obiect care ne atrage atenția, dar poate nu e potrivit sau nu e necesar. Bugetul ne limitează într-o oarecare măsură. Și de fiecare dată ne putem încadra în acel buget, chiar dacă trebuie să căutăm mai mult.

Consumul de energie

Majoritatea electrocasnicelor sunt din clasa de energie A+++. Însă e bine să verificăm și acest detaliu. Deși un frigider nu consumă mult, totuși el este în priză non stop. 14% din factura de energie este datorat frigiderului. Dacă el este dotat cu dispenser de gheață și apă rece, consumul se ridică la 20%.

Cum ar fi viața fără frigider?

V-ați gândit vreodată cum ar fi viața fără frigider? Nu am putea păstra mâncarea gătită. Ar trebui să mergem zilnic la cumpărături. Nu ne-am putea bucura de înghețată și sucuri reci. Nu știu ce m-aș face fără frigider, fără congelator și fără lada frigorifică. Mă bucur că există și îl apreciem cel mai mult în aceste zile fierbinți de vară.

Voi cum ați ales frigiderul ideal? Ce caracteristici trebuie să aibă? 

Foto Foto

12 comentarii la „Frigiderul ideal. Criterii de alegere”

  1. noi locuim cu mama si cu bunicii mei si sunt mereu discutii pentru ca ei tin mancare veche in frigider si tot felul de pachete si pachetele pe care nu vor sa le arunce si noi nu mai avem loc in frigider sa punem un pepene la rece. Cred ca vom sfarsi prin a ne cumpara un frigider mai mic doar al nostru.

    Răspunde
  2. Mare atentie si la forma frigiderului, nu de putine ori am auzit persoane care pur si simplu nu au reusit sa bage un frigider in bucatarie prin prisma faptului ca manerele modelului pe care ei l-au achizitionat erau in exterior si crestea exponential adancimea produsului. Recomand sa cititi cu atentie si dimensiunea totala a coletului pentru a va asigura ca va cumparati un frigider care are loc pe usa de la apartament sau pe cea din bucatarie 🙂

    Răspunde
  3. Hmmm…ce de bunataturi in frigider. Noi ne-am uitat atat la caracteristici, cat si la forma frigiderului. Ne-am asigurat ca incape perfect in locul prevazut pentru el…si…cam atat 🙂

    Răspunde
  4. Sa stii ca exact dupa aceleasi criterii am ales si eu. Am cautat o combina frigorifica cu un frigider mare sus si jos congelatorul. Compartimentarea este foarte importanta, mai ales cand ai copii, eu pe raftul de jos, deasupra lazii pentru legume , am pus numai ce au ei nevoie, sa isi poata lua singurei, gen iaurt, cascaval…

    Răspunde
  5. N-am ales eu frigiderul, e mostenit de la taica-meu. E o combina si cu toate ca suntem doar 2 persoane in casa, cele 3 sertare ale congelatorului nu ajung, totusi. As pune si lapte si legume gata pregatite pt ciorba si mancare, cand fac mai multa, ca sa nu stau la bucatarie prea mult, mai ales vara. Dar nu am spatiu si de o lada frigorifica… din pacate!

    Răspunde
  6. clar nu se poate fara! nu cred ca ma poate contrazice cineva! noi am optat pentru o combina frigorifica, desi suntem doar 2. la congelator avem 3 sertare, dar eu sunt adepta sa fie, sa nu ducem lipsa, asa ca ne-am putea hrani lejer o luna doar cu ce e acolo!

    Răspunde
  7. Nici nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi fara frigider. Este forte util atat iarna cat si vara. Fara el cred ca pe caldura asta s-ar strica mancarea imediat.
    La capitolul organizare nu stau foarte bine. Poate ca ar trebui sa mai lucrez la acest aspect

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.