Dieta de vara cu caise

caiseVara este anotimpul care ne ofera cele mai multe fructe si legume, si sfatul meu este sa ne vitaminizam profitand de ele la maxim. Eu incerc sa fac cate o cura de fructe de sezon, si am sa va spun si care sunt beneficiile caiselor. Ele contin 85 % apa, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier, magneziu, cupru, provitamina A si multe alte vitamine. O cantitate de 100 g de fruct are aproximativ 400 de kilocalorii.

In China Antica, caisele au fost considerate fructele vietii, iar cultura persana avea semnificatii legate de puterea zeilor fertilitatii. In zilele noastre, caisele sunt cunoscute pentru continutul sau in vitamine.

Caisa este considerata un bun medicament natural, eficient si nepericulos, si care trateaza peste 15 afectiuni. Consumul de caise inlatura probleme legate de anemie, hipocalcemia, afectiuni ale inimii, rinichilor, ficatului, tubului digestiv. Caisa este, de asemenea, un bun vermifug, antiacneic, diurectic, stabilizant al calciului in oase, si te ajuta sa scapi de insomnii.

Un alt efect al caisei pe care l-am aflat este acela ca ea ne imbunatateste calitatea vazului si auzului. Asadar, o cura de caise ne ajuta sa atasam ochilor un program de procesare primara a imaginii, efectul fiind clarificarea imaginii, eliminarea tonurilor de gri si adaugarea contrastelor. Astfel, se primesc pe creier imagini mai clare de la retina si nu se mai consuma timp si energie pentru procesarea imaginilor. Eterii din caise actioneaza si asupra terminatiilor nervoase, cum ar fi fibrele nervului optic, si astfel vom intelege mai usor si asociatiile mentale intre ceea ce auzim si stim se vor face mai eficient.

In pulpa caisei, se gasesc substante simple, hidroxilate, ce patrund in lichidul ce hraneste creierul, ajungand in zonele de perceptie psihica a durerii. Efectul lor este de a reduce excitabilitatea, adica reactivitatea acestor zone din scoarta cerebrala, durerea va fi perceputa mai putin.

Starea de lesin poate avea cauze variate, emotiile puternice, variatii mari ale glicemiei, lipemiei, calcemiei, tensiunii arteriale, supraincalzirea, insolatia sau anemia. Continutul relativ bogat in calciu, fier si apa este doar unul dintre secretele prevenirii lesinului din aceste cauze. Eterii prezenti in coaja caiselor, cresc rezistenta creierului la efort, la temperaturi ridicate si impiedica aparitia lesinului in zilele foarte calduroase.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.