Cum trecem cu bine peste amenajarea casei?

Amenajarea casei între bucurie și nervi

Amenajarea casei este o bucurie. Însă până la final, îți poți mânca toți nervii. Noi am trecut cu bine peste această etapă. Nu am avut certuri. Am evitat discuțiile contradictorii. Am încercat să avem discuții constructive. Nu ne-am abătut de la drum. La final, totul e ieșit perfect.

Ne dorim o casă frumoasă. Ne dorim ca totul să fie amenajat după bunul plac. Însă de puține ori lucrurile merg după cum visăm. Unoeri se impun compromisuri. Alteori trebuie găsite alternative. Soluții există pentru orice problemă. Trebuie doar să avem răbdare să le găsim.

Amenajarea casei o provocare pentru cuplu

Când am (re)amenajat casa, ne-am propus să nu ne certăm. Am analizat bine situația. Am petrecut mult timp prin magazinele de specialitate. Revistele și site-urile de specialitate au fost prietenele mele. Înainte să ne apucăm de casă, am știut exact ce ne dorim. Nu am pierdut timp prețios în timpul amenajării. Am fost hotărâți și asta a scurtat timpul de amenajare.

Pe noi ca și cuplu, și această etapă a vieții ne-a unit. Ne-am cunoscut mai bine, mult mai bine. Am descoperit că avem multe lucruri în comun. Am ales ce ne plăcea la amândoi. De fiecare dată, analizam posibilitățile. Alegeam ce era mai potrivit pentru noi după discuții de cuplu la rece.

amenajarea casei

Amenajarea casei decizii luate împreună

Tot ce ține de casă trebuie discutat cu partenerul. Nu am ales nimic fără soțul meu. Deși îmi plăcea mult un lucru, așteptam părerea lui. De ce? Pentru că un bărbat vede lucrurile mult mai practic. De multe ori, părerea lui îmi deschidea ochii. Mă făcea să-mi dau seama dacă ce am ales e bun sau nu pentru casa noastră.

Ne place să credem că noi, femeile, ne pricepem la toate. De multe ori, ignorăm părerea bărbatului. Nu le au ei cu astea, ne spunem. Dar nu e deloc așa. Părerea lui contează mult pentru mine. Îl ascult, analizez și apoi decidem împreună. Femeile privesc dintr-un punct de vedere. Bărbații gândesc diferit. Ei ne pot ajuta să privim și din alt punct de vedere. Suntem diferiți, dar ne potrivim atât de bine.

Sfaturi pentru liniște în cuplu când amenajați locuința

amenajarea casei

  • stabiliți de la început un paletar de culori,

  • nu cumpărați nimic fără partener,

  • nu luați decizii fără partener,

  • stabiliți un buget aproximativ pentru fiecare etapă,

  • nu cumpărați din impuls nimic și nu cumpărați nimic înainte de a fi gata casa,

  • analizați mai multe variante,

  • alegeți totul împreună,

  • sfătuiți-vă, nu vă certați,

  • nu acționați din impulsivitate,

  • nu cumpărați niciodată la nervi sau la supărare, și nici de bucurie,

  • nu cumpărați doar să fie cumpărat,

  • cumpărați lucrurile pe rând,

  • nu ezitați să cereți sfaturi.

Fă o pauză când rămâi fără idei

Din cauza oboselii, uneori simțim că nu ne mai place nimic. Parcă nimic nu se mai potrivește cu casa noastră. Nimic nu mai e gustul nostru. Ce e de făcut? Vă recomand  o pauză. Câteva zile nu vă mai gândiți la nimic. Luați-vă gândul de la amenajări, culori și decorațiuni. Cu mintea odihnită, o puteți lua de la căpat.

amenajarea casei

Eu am evitat să cumpăr dacă nu îmi plăcea la nebunie. La partea de decorațiuni, încă după 2 ani de la finalizare, mai tot adaug. Nu m-am grăbit să decorez casa. Am lăsat partea cea mai frumoasă la final. Încă adăugăm obiecte și decorațiuni adunate de prin vacanțe. Acum aleg mai liniștită și sunt mai cumpătată. Știu exact ce obiect de decor s-ar potrivit și exact unde.

Voi cum ați trecut peste partea de amenajare a casei? A fost o ceartă continuă sau o bucurie? 

Cum vă imaginați că va fi amenajarea casei?

11 comentarii la „Cum trecem cu bine peste amenajarea casei?”

  1. De multe ori a trebuit sa reluam discutiile pentru ca eram prea obositi si ne doream sa fim multumiti amandoi pe termen lung, cu toate ca el isi dorea sa scape cat mai repede.
    E mult mai dificil sa reamenajezi cand ai deja niste lucruri pe care ti le doresti sa se integreze in noul spatiu. Am observat ca la noi nu exista cultura asta a reconditionarii obiectelor vechi. Si aici nu ma refer la obiecte vintage ori retro. Daca iti manifesti interesul esti imediat catalogat zgarcit. Cu toate ca e nevoie de niste materiale si se plateste, evident, mana de lucru.

    Răspunde
  2. eu amenajez si tot amenajez asa ca daca mi-as pierde rabdarea o luam pe aratura de multa vreme,la noi inca este bine,ne potrivim la gusturi si la tot,de au trecut peste noi peste 30 de ani de casnicie!

    Răspunde
  3. cel mai greu este sa se puna de acord asupra lucrurilor de cumparat pentru amenajare doua personalitati total diferite. Asta a fost cazul nostru, al meu si al sotului meu. N-are sens sa zic ca nu ne-am certat niciodata, dar sunt mandra de ce-a iesit si de faptul ca am reusit totusi sa impacam gusturile amandurora.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.