Cum ne influențează culorile din locuință?

Indian-Living-Room-Furniture_4

Deciziile pe care le luăm sunt influențate de culori și stările pe care ni le provoacă. Suntem înconjurați de culori, natura a fost darnică și ne-a pus la dispoziție toate culorile curcubeului. Culorile au o valoare simbolistică, variind de la o cultură la alta.

Roșu este culoarea cea mai puternică. Obiectele de culoare roșie par mai aproape decât sunt în realitate și ne atrag privirea. Roșu este un adevărat stimulent, culoarea focului și a sângelui, deseori asociat cu energia, pericolul, puterea și pasiunea.

Te-ai decis să folosești culoarea roșie în amenajarea casei tale, atunci trebuie să știi că vei transmite mesajul ”Îmi place să trăiesc periculos”. Atrage privirea chiar dacă e folosit în pete mici, iar dacă alegi roșu pentru accesoriile textile va avea un efect puternic.

rosuRed-bathroom-design-with-tidy-position-of-the-white-furniture-and-bright-light-from-the-windo

Albastru este o culoare rece, fiind culoarea cerului și a mării, asociată cu liniștea, stabilitatea, înrederea. E bine de știut că albastrul ne afectează mental mai tare decât roșul. Această culoare e benefică pentru corp și minte, are un efect calmant, ne ajută la păstrarea calmului, a liniștii interioare.

Albastrul în amenajare ne asigură o încăpere luminoasă, atmosferă de prospețime. Se recomandă pentru dormitor deoarece asigură un somn liniștit. Albastrul se pretează foarte bine în birou, te va ajuta să te concentrezi. Evită albastrul în bucătărie, îți va suprima pofta de mâncare, chiar dacă va face dovada unei bucătării curate.

fancy-light-blue-bedroomblue

Galbenul este culoarea emoției, și din punct de vedere psihologic, este culoarea cea mai puternică. Culoarea optimismului și încrederii de sine, galbenul folosit în exces duce la anxietate. Galbenul stimulează comunicarea și ajută la memorare.

Dacă alegi culoarea galbenă pentru amenajarea locuinței, trebuie să știi că va oferi senzația de căldură și intimitate. Se pretează foarte bine pentru living și bucătărie, chiar hol și baie, deoarece aceste încăperi vor deveni mai luminoase, mai primitoare.

stunning_design_yellow_living_room_furnitureidea-yellow-room-idea

Verdele este culoarea echilibrului și emană liniște și prospețime. Verdele va atrage privirile, fără a-l percepe ca obositor. Culoarea verde ne poate liniște atunci când suntem stresați și ne relaxează mental.

Culoarea verde ne duce cu gândul la natură. Nuanțele deschise de verde pot fi folosite pentru living, bucătărie, hol, iar nuanțele mai puternice se recomandă pentru dormitor inducând o stare de liniște și relaxare.

green-living-room-design-designs-foto-wallpapergreen-white-bedroom-design

Voi ce culori ați ales pentru încăperi și de ce?

2 thoughts on “Cum ne influențează culorile din locuință?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.