Ce se ascunde în spatele unui blog?

În spatele unui blog, există oameni. Oameni care încearcă să se împartă în mai multe părți. Sunt oameni care lucrează, care au familie. Dar sunt și oameni care au probleme și nu uită să le țină pentru ei. Au învățat de-a lungul timpului, că problemele personale trebuie să rămână intime.

Și totuși, sunt acei oameni care își dedică minute bune cititorilor.

Încearcă să le furnizeze doar informații corecte. Încearcă să scrie frumos, corect, interesant. Pare ușor, așa-i? Ce e mare lucru să scrii un articol? Câți dintre voi, care ați gândit așa, ați încercat să scrieți articole la cerere, din diverse domenii, de pe o zi pe alta? Poate e mai bine să vorbim doar dacă suntem în cunoștință de cauză!

Blogul nu are vacanță!

  • Puțină lume știe că pentru a menține un blog pe linia de sus, trebuie să fii activ mereu.
  • Indiferent că azi ai chef sau nu de blog, trebuie să scrii constant. Cititorii fideli așteaptă un articol nou, după cum au fost învățați.
  • Vacanța se planifică din timp, exact așa se întâmplă și cu articolele. Posturile sunt programate să apară constant, pe blog și pe pagina de Facebook. Ce înseamnă asta? Multă muncă înainte de plecarea în vacanță!
  • Sărbătorile sunt alături de cititori! Ei așteaptă să vadă recomandări de meniu sau decorațiuni, sugestii de cadouri sau de vacanță! Le place să vadă zi de zi lucruri noi. O să ziceți, ce e așa greu să pui două poze și să scrii două rânduri. Pozele trebuie alese cu grijă, cititorii vor poze de calitate, reprezentative. Două rânduri? Hai să fim serioși, cititorii sunt curioși, vor să afle cât de multe!

E multă muncă în spatele unui blog!

Se investește într-un blog multă muncă și mulți bani! Tema unui blog trebuie schimbată pentru a fi atractivă mereu. Logo-ul trebuie îmbunătățit, ”modernizat”. Produsele despre care scriem review-uri, nu sunt toate primite cadou.

Și de bine, și de rău!

E de datoria nostră să scriem și păreri pro și contra despre  o anumită situație, despre un anumit produs, locație, eveniment. Ne dăm cu părerea, spunem ce credem noi și argumentăm. Acceptăm și părerile cititorilor, atâta timp cât nu includ jigniri.

Pentru munca pe care o depunem, consider că merităm respect!

19 thoughts on “Ce se ascunde în spatele unui blog?”

  1. Buna dimineata . Asa este , bine spus . Eu am vizualizat multe bloguri dar am ales doar cateva la care m-am abonat si blogul tau este unul dintre ele .Te urmaresc la fiecare postare. Imi place ca nu ” bati apa in piua “esti concisa , coerenta ,amuzanta si interesanta in tot ce postezi. Felicitari ! Cu RESPECT Doina.

    Reply
  2. Ai dreptate, Mihaela! Blogul nu inseamna doar sa urci doua poze si sa scrii 4 fraze. Numai eu stiu cat de mult imi ia pana termin de editat pozele pentru articolele de beauty :))) uneori, un astfel de articol, imi mananca si 6 ore, cu tot cu sedinta foto, editat, scrisul propriu-zis si corectari ulterioare. E o munca pe care o fac din placere si pasiune, sper sa ramana asa multa vreme de acum incolo!

    Reply
  3. Sa fii blogger nu e deloc usor, este o munca imensa in spate pentru articole, de exemplu cele de tip review. De multe ori, cei care ma cunosc din vedere si observa ce primesc spre testare zic ceva de genul: da, as vrea si eu sa primesc produse gratis si doar sa scriu ceva despre ele. Nu despre asta e bloggingul, despre a primi ceva gratis, ci despre a-ti forma o comunitate, ca o familie, unde tratezi diverse subiecte, iti exprimi opinia reala si muncesti ca oamenii sa gaseasca exact ceea ce le e este util.
    Iti apreciez munca, mult succes cu blogul 🙂

    Reply
  4. Cred ca in orice domeniu ai lucra, compromisuri tot esti nevoit sa faci. Asta am facut cand a trebuit sa scriu despre lucruri pe care nu le cunosteam asa cum ar trebui. Asta nu inseamna ca am luat de undeva de bun ce s-a scris. Cand scriu despre un subiect pe care nu il stapanesc e cel mai greu pentru ca stau foarte multe ore sa ma documentez, sa citesc si pareri pro si pareri contra ca sa fiu sigura ca nu exagerez cu ceva in articol.

    Reply
  5. Ai dreptate, de exemplu, acum vreau sa ma mut pe domeniu. De vreo luna imi pregatesc noul blog insa nu sunt deloc aproape de final. Va mai dura ceva vreme. Chiar imi iau o gramada de timp, in special schimbarile de aspect, html, css, etc.
    Prin comparatie cu asta, redactarea simpla a articolelor mi se pare extrem de usoara!

    Reply
  6. Adevarul e ca un blog, consuma foarte mult timp si trebuie sa fii pregatit sa muncesti din greu daca vrei sa ai cititori. Documentare, timp de redactare si vorba ta vacanta nu exista pentru un blogger. Trebuie sa ai minim un articol pe saptamana in mod normal, adevarul e insa ca pentru a fi pe linia de plutire trebuie sa scrii macar la doua zile

    Reply
    • Eu am pus pe cineva sa faca un articol rapid despre notar – cea mai grea tema care mi s-a dat – si a ramas gura casca. Si zic repede, titlu și conținut, macar 400 de cuvinte :)) de atunci nu mă mai întreabă ce fac toată ziua.

      Reply
  7. Ai punctat foarte bine. Nimeni nu m-a inteles de ce am intrat in panica in vacanta de Paste cand am ajuns la vila si nu aveam net desi stiam ca este. Locatia nu avea nici semna la telefon deci am fost rupta de realitate 4 zile.
    Imi place sa tin legatura cu cititorii si in vacanta si sa revin cu noutati in timp real.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.