Ce mai gătim în weekend?

autumn-natural

A fost un weekend în care mi-am dorit să am mai mult timp pentru casă și blog, proiecte, și mai puțin pentru gătit. Așa că soțul a gătit renumita lui rețetă de paste, iar eu nu m-am putut ține de cuvânt și nu am putut sta departe de bucătărie, am făcut totuși o prăjitură cu ciocolată, delicioasă!

Paste – reţeta soţului: avem nevoie de un pachet de paste Barilla Fusilli , 200 grame speck afumat/prosciutto crudo, 5 ouă, 600 ml smântână dulce, de preferat Gran Cucina, 200 grame parmezan. Punem apa la fiert într-o oală cu puţină sare, când începe apa să fiarbă, punem pastele. Şunca o tăiem felii subțiri şi o prăjim în puţin ulei, se poate folosi şi neprăjită. Punem într-o crăticioară smântâna dulce la fiert la foc foarte încet, adăugăm parmezanul, până când se topeşte. Pastele fierte se scurg de apă, nu se clătesc cu apă rece. În cratiţa în care urmează să amestecăm pastele, punem puţin ulei de măsline. Pune oala pe foc, adăugăm pastele, ouăle bătute bine spumă, şi amestecăm câteva minute până când se leagă oul pe paste.  Se adaugă baconul prăjit şi sosul alb. Amestecăm bine până se omogenizează bine toate ingredientele. Se  serveşte cu parmezan răzuit, oregano, roșii cherry.

paste fusilli

Prăjitura Noire – tare mult m-am gândit la această prăjitură când am văzut rețeta și mai ales pozele pe site-ul lui Miha , și în weekend am decis să încerc să o fac. Avem nevoie de 140 grame biscuiți, eu am folosit digestivi, 75 grame unt, 2 linguri cacao neagră; 250 grame ciocolată cu lapte, 50 grame unt, 200 ml frișcă lichidă, 10 grame gelatină, esență de vanilie; 50 ml lapte, 50 grame unt, 150 grame ciocolata neagră și cu lapte. Am sfărâmat biscuiții într-un prosop de bucătărie cu ciocanul de bătut șnițele și am adăuga cacaua mixând bine. Separat am topit și răcit untul și apoi l-am adăugat compoziției de biscuiți. Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară și turnăm acolo compoziția. O întindem frumos, uniform, urcând puțin și pe pereții tăvii. Dăm tava la frigider și ne apucăm de cremă. Pune gelatina la hidratat într-o cană cu puțină apă rece.  Ciocolata o tăiem cuburi mici și o punem la topit împreună cu untul la foc mic, când este pe jumătate topită adăugăm și frișca lichidă. O lăsăm să fiarbă puțin, apoi o luăm jos de pe foc și o lăsăm să se răcească puțin. Când ajunge la o temperatură suportabilă pentru piele, adăugăm gelatina și amestecăm bine de tot. Punem esența de vanilie și dăm la frigider pentru câteva ore, cam 5 am lăsat-o eu. Facem glazura de ciocolată și o lăsăm să se răcească puțin, ca să nu curgă de pe prăjitură. Scoatem tava din frigider, o punem pe un platou, eu am pus-o într-o tavă de prăjitură, și turnăm încet glazura. O mai lăsăm la frigider pentru 1, 2 oe depinde cât rezistați. E delicioasă, aspectuoasă și atât de ușor de făcut.

ingrediente

inainte de frigider

decorat cu ciocolata

sectiune

felie

Mai avem o lună până la sărbători, v-ați decis cu ce preparate o să vă încântați musafirii?

 

4 thoughts on “Ce mai gătim în weekend?”

  1. Trebuia sa vii sambata trecuta la Dan si Ioana sa vezi ce bunatati am pregatit .. yummy 🙂 .. Dar .. in pahare de ce nu pui nimic? Niste cocktail-uri, ceva? 🙂

    Reply
  2. Tony – bună observație, se vede că eu nu consum alcool, și am neglijat acest detaliu. Oricum la câtă băutură avem pot face nenumărate combinații. Deși aș merge mai mult pe vin, am o grămadă de sticle, ar trebui să încep să le testez.
    Cu siguranță a fost bun ce ați gătit voi, dar tot mergea o felie de prăjitură, nu?

    Reply
  3. Ar fi prins de minune putin desert ca in pozele de mai sus 😛
    Poate data viitoare nu mai refuzati invitatia si facem si un desert d’asta de-ti lasa baluțe :)))

    Din cate stiu eu, cu vin nu sunt prea multe combinatii pe care sa le faci, dar daca gasesti vreuna interesanta si o postezi, vreau sa aflu si eu. So .. let me know 😛

    Reply
  4. Tony – in curand astfel de deseert se va putea comanda! Nu mă gândeam la combinație cu vin , ci doar la un pahar mare cu vin rosu ! M-am uitat prea mult la filme gen Scandal si The Good Wife , când le vedeam cu câtă pasiune beau un pahar de vin, îmi venea și mie pofta.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.