Cum știi că ai găsit casa ideală

Toți ne dorim o casă să o numim ”acasă”

Cu toții ne dorim o casă. Visăm la casa noastră de când ne dorim să întemeiem o familie. Visăm cum o vom amenaja, ce culori vom alege. Dar e foarte important să alegem cu grijă locuința. Există multe oferte, e ușor să găsim ceva pe placul nostru. Dar trebuie să fim atenți la detaliile importante.

Casa – locul care te atrage acasă!

Soțul meu îmi spunea că atunci când găsești locuința visurilor tale trebuie să simți că aceea e. Trebuie să-ți placă (aproape) tot la ea, să te simți confortabil. Din primele momente, să știi exat cum o vei amenaja. Până să găsești ceva pe plac, trebuie să cauți. Să cauți casa ideală până simți că nu mai vrei să vezi altceva.

casa ideală citat

Cum arată casa ideală?

Locuința trebuie să se afle într-o zonă care vă place. De preferat, într-o zonă liniștită. După 8-10 ore de muncă, avem nevoie de liniște. O locuință ca aceasta are toate atuurile.

  • Casa ideală trebuie să fie compartimentată după necesități. Eu am optat pentru o bucătărie mare pentru că gătesc mult. Ne-am dorit un living spațios pentru ca musafirii numeroși să aibă spațiu.
  • Locuința ideală trebuie să fie spațioasă. Toți ne dorim camere aerisite și luminoase.
  • Loc de parcare sau garaj. Majoritatea deținem cel puțin o mașină. Nu e plăcut când ajungi acasă, obosit, după job, să fii nevoit să cauți loc de parcare.
  • Actele să fie în regulă. Trebuie să fim atenți la actele de proprietate. Orice întrebare avem nu trebuie să ezităm să o adresăm proprietarului sau notarului. Detalii importante găsiți aici.
  • Spațiu verde – disponibilitatea unui spațiu verde lângă sau în apropierea locuinței este necesar. Pentru relaxare și joacă! Ideal ar fi să aibă un parc cât mai aproape de casă. Dacă vrei să ieși la o plimbare cu bicicleta sau cu rolele, să ai unde.

Decide împreună cu partenerul care e casa ideală

casa ideală decizie familie

Fiind o familie, e necesar să vă sfătuiți cu partenerul de viață. Aceste decizii importante se iau în familie. Stați la o cafea și puneți pe hârtie avantaje și dezavantaje. Discutați despre ce vă place și ajungeți la o înțelegere. Acesta e momentul să vă sfătuiți și să nu va impuneți părerea din orgoliu. Fiecare părere trebuie analizată. Cea mai bună decizie se ia împreună.

Cum arată casa ideală pentru voi? Ce ați schimba la locuința actuală?

Foto

22 thoughts on “Cum știi că ai găsit casa ideală”

  1. Hei… acasa al meu, seamana mult cu al tau, este si diferit. Mi-ar placea sa locuiesc undeva la munte, aproape totusi de un oras. Daca as avea un lac in apropiere… nu m-as supara.

    Casa ar trebui sa fie micuta dar primitoare, cu un etaj si mansarda si un balcon destul de mare. Mi-ar placea sa fie acolo o masuta unde sa poti lua primavara/vara micul dejun, pranzul etc. Desigur, mi-ar placea o gradina maricica unde sa pot cultiva tot felul de legume. O curte cu gazon si flori, doi caini neastamparati si doua mate lenese, una portocalie si una albastra.

    Mi-ar placea multe dar daca mai scriu raman fara saliva, asa ca ma opresc aici. 🙂

    Reply
    • Nu trebuie să încetăm niciodată să visăm. Când vom avea posibilitatea de realizare, nu mai pierdem timpul cu căutat idei. La noi s-a împlinit, sigur se va împlini și la tine.

      Reply
  2. Locatia :)) daca ar fi in Tg-Jiu aproape de familie si nu in Bucuresti ar fi perfect! IAr acum ceva serios, mi-ar placea sa schimb … tot locatia :)) Macar sa fie mai aproape de metrou la 5 minute sa zicem, nu 15 cat fac acum :)) in rest nu as schimba nimic, am ales totul pe placul meu.

    Reply
  3. Mi-ar placea o casuta mica si cocheta, fara etaj, compartimentata bine si cu o terasa acoperita in fata, Multi pomi in curte ca sa fie umbra si cateva ronduri de flori. Nimic nu vreau sa fie prea mult ci atat cat sa imi permita sa ma simt bine si sa imi pot duce si batranetile acolo.

    Reply
  4. well, noi ne-am mutat acum 1 an. Si am cautat 1 an inainte. Mai intai am trasat niste idei (sa impacam pe toti 3): supr minima si maxima (sa ne ajunga acum, dar nici sa nu curatz si platesc aiurea in plus), costuri, zona, balcoane, etaj, expunere soare, etc. apoi am inceput sa vizitam tot ce misca in zona noastra, in paralel sa vizitam bancile etc. Dureri de cap, ce mai.
    Am achizitionat de confort, fara risc: un aprt. intr-un bloc in care vizitam al 3lea aprt. (in curs de ultimii 3 ani, 2 cand inchiriam, asta la achizitie).

    Nicio locuinta nu e perfecta 100%, dar caminul ni-l aranjam cum vrem si sa ne simtim confortabil. E nevoie de vointa si efort pt asta, dar merita, fericirea e o alegere.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.