Rețetă brioșe din albușuri cu cocos- dieta Montignac

Brioșele sunt preferate de toată lumea. Se potrivesc de minune la toate evenimentele. Brioșele pot fi cu diferite arome, pe placul tuturor. De la vanilie la ciocolată, cu fructe, cu nucă, cu fulgi de nucă de cocos. Hârtiile de copt brioșe sunt atât de colorate și de frumoase încât aș face mereu doar brioșe.

hartii-de-copt-deweekend

Am avut câteva zile mai lejere în care m-am relaxat gătind. Așa se face că am rămas cu câteva albușuri și mă gândeam să fac rapid un desert. Am ales să fac niște brioșe din albușuri cu nucă de cocos!

Ingrediente necesare:

  • 3 albușuri,
  • 3 linguri îndulcitor,
  • esență de vanilie și de rom,
  • 3 linguri de ulei/unt topit,
  • 3 linguri de premix de patiserie,
  • un praf de copt/o linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 3 linguri de fulgi de nucă de cocos,
  • puțină sare,
  • bobițe de ciocolată.

Mod de preparare:

  1. Albușurile reci se mixează cu puțină sare. Când spuma s-a întărit, adăugăm îndulcitorul, aromele. Mixăm bine și apoi adăugăm praful de copt. Amestecăm totul bine cu o spatulă. Adăugăm treptate fulgii de nucă de cocos și premixul de patiserie.
  2. Preîncălzim cuptorul la 180ºC. Într-o tavă de brioșe, punem hârtii de copt. Umplem formele pe jumătate. Deasupra presărăm bobițe de ciocolată. Dăm tava la cuptor pentru 25 de minute la 180ºC.
  3. Se servesc alături de o ciocolată caldă în compania prieteniilor.

briose-monti-deweekend

briose-montignac-deweekend

Brioșe cu fulgi de nucă de cocos extrem de aromate!

Aceste brioșe sunt preferatele mele. Datorită fulgilor de nucă de cocos, nu se simte gustul de premix de patiserie. Rămân pufoase și nu se usucă.

Pot fi savurate alături de un ceai sau de o ciocolată caldă!

Sunt ideale pentru micul dejun, dar și ca gustare!

Sunt foarte gustoase chiar dacă conțin doar albușuri. Nu îmi place să fac risipă de ingrediente. Întotdeauna când îmi rămân albușuri, fie fac brioșe, fie bezele.

Voi ce faceți cu albușurile care vă rămân de la maioneză, creme? La ce alte preparate le folosiți? 

12 comentarii la „Rețetă brioșe din albușuri cu cocos- dieta Montignac”

  1. Multumim pentru reteta. Si eu am incercat sa elimin zaharul din alimentatie, mai ales cand am slabit. Dar cand am avut pofta de ceva dulce, am ales si eu zaharul sanatos. O trec pe lista de retete pentru viitor.

    Răspunde
  2. Sambata le-am facut si eu la mandre briose cu ciocolata. Este un desert care se face foarte rapid si este foarte apreciat la noi in familie. Dispare foarte repede de pe farfurie :)))

    Răspunde
  3. WOW! Arata minunat!
    Am sa incerc si eu reteta ta!
    Mie nu-mi prea raman ingrediente- si eu le folosesc la maxim. albusurile le folosesc mai mult la checuri sau prajiuri cu fructe. E timpul de o schimbare! Briosele sunt mai usor de facut! 😀

    Răspunde
  4. Ce bine arata briosele. Albusurile fierte de la oua le mananca sotul sau fetita care mananca oricum doar albusul de la ou si albusurile crude le arunc. Nu prea ma sinceronizez cu alte retete de prajituri ca sa le folosesc. Pare fi o idee buna

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.