Brioșele sunt preferate de toată lumea. Se potrivesc de minune la toate evenimentele. Brioșele pot fi cu diferite arome, pe placul tuturor. De la vanilie la ciocolată, cu fructe, cu nucă, cu fulgi de nucă de cocos. Hârtiile de copt brioșe sunt atât de colorate și de frumoase încât aș face mereu doar brioșe.
Am avut câteva zile mai lejere în care m-am relaxat gătind. Așa se face că am rămas cu câteva albușuri și mă gândeam să fac rapid un desert. Am ales să fac niște brioșe din albușuri cu nucă de cocos!
Ingrediente necesare:
- 3 albușuri,
- 3 linguri îndulcitor,
- esență de vanilie și de rom,
- 3 linguri de ulei/unt topit,
- 3 linguri de premix de patiserie,
- un praf de copt/o linguriță bicarbonat de sodiu,
- 3 linguri de fulgi de nucă de cocos,
- puțină sare,
- bobițe de ciocolată.
Mod de preparare:
- Albușurile reci se mixează cu puțină sare. Când spuma s-a întărit, adăugăm îndulcitorul, aromele. Mixăm bine și apoi adăugăm praful de copt. Amestecăm totul bine cu o spatulă. Adăugăm treptate fulgii de nucă de cocos și premixul de patiserie.
- Preîncălzim cuptorul la 180ºC. Într-o tavă de brioșe, punem hârtii de copt. Umplem formele pe jumătate. Deasupra presărăm bobițe de ciocolată. Dăm tava la cuptor pentru 25 de minute la 180ºC.
- Se servesc alături de o ciocolată caldă în compania prieteniilor.
Brioșe cu fulgi de nucă de cocos extrem de aromate!
Aceste brioșe sunt preferatele mele. Datorită fulgilor de nucă de cocos, nu se simte gustul de premix de patiserie. Rămân pufoase și nu se usucă.
Pot fi savurate alături de un ceai sau de o ciocolată caldă!
Sunt ideale pentru micul dejun, dar și ca gustare!
Sunt foarte gustoase chiar dacă conțin doar albușuri. Nu îmi place să fac risipă de ingrediente. Întotdeauna când îmi rămân albușuri, fie fac brioșe, fie bezele.
Multumim pentru prezentare si pentru reteta, minunata, arata tare bine.
Multumim pentru reteta. Si eu am incercat sa elimin zaharul din alimentatie, mai ales cand am slabit. Dar cand am avut pofta de ceva dulce, am ales si eu zaharul sanatos. O trec pe lista de retete pentru viitor.
Eu arunc albusurile ramase :))
De acum nu am sa mai risipesc, incerc si eu briosele astea, arata delicios.
Sambata le-am facut si eu la mandre briose cu ciocolata. Este un desert care se face foarte rapid si este foarte apreciat la noi in familie. Dispare foarte repede de pe farfurie :)))
Daca n-am chef de inca o tura de prajituri prajesc albusurile si le mananc ca atare, daca am chef pun de-un tort Pavlova.
N-am facut niciodata briose pt ca imi e teama de esec! :)))
De mult timp am zis sa fac briose, insa trebuie sa imi cumpar forma.
Arata delicios de bine si am sa incerc si eu reteta ta. A trecut ceva timp de cand nu am mai facut briose.
WOW! Arata minunat!
Am sa incerc si eu reteta ta!
Mie nu-mi prea raman ingrediente- si eu le folosesc la maxim. albusurile le folosesc mai mult la checuri sau prajiuri cu fructe. E timpul de o schimbare! Briosele sunt mai usor de facut! 😀
Ce bine arata briosele. Albusurile fierte de la oua le mananca sotul sau fetita care mananca oricum doar albusul de la ou si albusurile crude le arunc. Nu prea ma sinceronizez cu alte retete de prajituri ca sa le folosesc. Pare fi o idee buna
Briosele sunt cred cel mai usor desert de facut…dar si cel mai rapid de mancat! O reteta foarte faina!
Arata delicios. Chiar mi-ai facut pofta de briose.