Secretul bunătăților de primăvară. Cum le păstrezi?

Secretul bunătăților de primăvară. Cum le păstrezi?

Un stil de viață sănătos m-a învățat să mă organizez mult mai bine. Să fiu atentă la mai multe detalii, să descopăr vitaminele din fructe și legume. Toată iarna am tânjit după fructe și legume proaspete. Zilnic trebuia să merg la magazin pentru a cumpăra fructe pentru smoothie-uri, sosuri de fructe și gemuri, legume pentru pireuri. Nu găseam întotdeauna ceea ce îmi doream și trebuia să-mi schimb toate planurile de gătit. Într-o zi, am decis …

Citeste tot

Cum gătim legumele pentru un stil de viață sănătos?

Cum gătim legumele pentru un stil de viață sănătos?

Toți ne dorim un stil de viață sănătos Un stil de viață sănătos vine în urma cunoașterii foarte bine a corpului nostru. E importantă și înțelegerea unor principii de bază pentru a ne menține supli și sănătoși. Dieta Montignac m-a ajutat să redescopăr legumele și zarzavaturile, să inventez garnituri interesante și delicioase. Am descoperit că pot să gătesc rapid și  mereu sănătos. Prietenii mă întreabă cum mănânc eu anumite legume. Majoritatea sunt sătui de legume …

Citeste tot

Activitate de primăvară - grădinăritul!

Activitate de primăvară – grădinăritul!

Sătulă de calitatea proastă a legumelor şi zarzavaturilor din supermarket-uri şi din piaţă, am decis ca anul acesta să punem câteva straturi în grădina noastră, şi aşa avem destul spaţiu. Aş vrea să nu vă inducă în eroare manichiura mea mereu perfectă. Ea a rezistat eroic, chiar dacă nu am folosit mereu mănuşi aşa cum mi-a recomandat manichiurista. Această activitate nu îmi este străină, obişnuiam să îmi ajut părinţii primăvara, vara şi toamna, prin grădină, …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Ne aşteaptă un weekend prelungit, 4 zile în care vom avea suficient timp pentru gătit, citit, plimbat. Îmi place tare mult să gătesc, dar nu îmi place să stau foarte mult pentru a prepara o mâncare. Nu urmez niciodată reţeta, mereu improvizez. Mă gândesc să fac nişte cartofi franţuzeşti, budincă de macaroane, budincă de casă şi bezele. Cartofi franţuzeşti – avem nevoie de 8 cartofi, 5 ouă, 200 grame caşcaval, 200 grame şuncă/kaiser/muşchi file, 500 …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Vara găsim pe piaţă absolut tot ce ne dorim, legume şi fructe proaspete, româneşti, gustoase. Marea provocare pentru acest weekend o reprezintă galuştele cu prune. Dar mă gândeam să facem nişte frigărui cu legume şi piept de pui, vinete şi roşii la cuptor, ciuperci umplute cu brânză burduf şi salam de Sibiu, chec aperitiv, găluşte cu prune. Frigărui cu legume şi piept de pui – avem nevoie de un piept de pui, câteva ciuperci mici, …

Citeste tot

Cea mai bună pizza din Cluj - Seba Pizzerie!

Cea mai bună pizza din Cluj – Seba Pizzerie!

Nu mâncăm des pizza, dar atunci când o facem ne dorim să o savurăm pe cea mai bună din oraș. Prietenul meu, Tomi, fotograful noastru de la nuntă, ne-a tot spus de Sebi și ale lui minunate pizze. Într-o după-masă, am reușit să ajungem la Seba și am fost întâmpinați cu mult drag. A fost foarte greu să ne decidem ce să alegem, meniul este foarte variat, a trebuit să alegem din peste 30 de …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend (la cabană) ?

Ce mai gătim în weekend (la cabană) ?

În acest weekend, am reușit să răspundem invitației unor prieteni dragi la cabană. Pentru 3 zile ne-am deconectat de la toate problemele, ne-am rupt de oraș și am fugit în Băișoara. Chiar dacă au rămas multe nerezolvate pe acasă, această evadare ne-a ajutat să ne relaxăm! În aceste 3 zile, am învăț câteva rețete noi și am inventat noi fetele o rețetă de desert! Pe lângă clasicele grătare de pui, porc, pulpe, cârnăciori, am ales …

Citeste tot

Vreau să mă îngraș I

Vreau să mă îngraș I

Starea de slăbire se datorește, în general, unui aport caloric global insuficient al rației, dublat de cele mai multe ori, de o carență proteică. Dacă această stare se prelungește, cu timpul se instalează denutriția, o adevărată stare de boală, care poate fi recunoscută după următoarele caracteristici: astenie, insuficiență funcțională digestivă, circulatorie, endocrină – toate la un loc făcând organismul din ce în ce mai fragil, în raport cu factorii de mediu, inclusiv cei infecțioși; la …

Citeste tot

Stilul alimentar vegetarian

Stilul alimentar vegetarian

Dintotdeauna alimentația a fost influențată de cererea alimentară, de resursele de care s-a dispus și de nivelul de cultură locală al populației respective. În lumea modernă, în care nivelul de cultură alimentară face ca omul să-și aleagă conștient hrana, în acord cu nevoile sale reale. În timp, s-a observat că nu toate tipurile de hrană au aceleași efecte asupra organismului. Printre distincțiile cele mai importante care s-au făcut a fost și aceea că alimentația de …

Citeste tot

Câteva noțiuni despre alimentație II

Câteva noțiuni despre alimentație II

O preocupare specială în pregătirea unei alimentații raționale trebuie să o constituie și grija de a asigura în meniurile zilnice un aport suficient de vitamina C, mai ales în lunile de la sfârșitul iernii și început pirmăverii, când legumele și fructele proaspete se găsesc mai greu. O astfel de deficiență poate fi remediată printr-o aprovizionare, o păstrare și conservare judicioasă a anumitor alimente făcută de cu toamnă, pentru iarnă. Așa spre exemplu: Cartofii, pentru ca …

Citeste tot

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort susţinut, făcând o gimnastică specială de slăbire. Alergarea şi săriturile pe loc, ca mingea, sunt dosebit de eficace. În general, …

Citeste tot