Rețetă prăjitură cu caise - dieta Montignac

Rețetă prăjitură cu caise – dieta Montignac

Prăjiturile cu fructe proaspete – un deliciu! Îmi place vara pentru că fiecare lună ne aduce fructe parfumate și aromate la care le-am dus dorul toată iarna. Prăjiturile de vară pe care le fac în timpul verii, majoritatea sunt cu fructe – căpșuni, cireșe, caise, mere, pere, afine, zmeura. În ultimul an, după ce am reușit să ajung la greutatea dorită, principala preocupare a fost să am mare grijă la alimentație. Sunt atentă la calitatea …

Citeste tot

Secretul bunătăților de primăvară. Cum le păstrezi?

Secretul bunătăților de primăvară. Cum le păstrezi?

Un stil de viață sănătos m-a învățat să mă organizez mult mai bine. Să fiu atentă la mai multe detalii, să descopăr vitaminele din fructe și legume. Toată iarna am tânjit după fructe și legume proaspete. Zilnic trebuia să merg la magazin pentru a cumpăra fructe pentru smoothie-uri, sosuri de fructe și gemuri, legume pentru pireuri. Nu găseam întotdeauna ceea ce îmi doream și trebuia să-mi schimb toate planurile de gătit. Într-o zi, am decis …

Citeste tot

Rețetă - Prăjitura Valurile Dunării

Rețetă – Prăjitura Valurile Dunării

Se apropie ziua de naștere a soțului meu, așa că în weekend am avut musafiri. Toată ziua de vineri am petrecut-o căutând rețete de prăjituri. De fiecare dată, pe lângă tort, mai trebuie să fie o prăjitură, dacă se poate ceva nou, cu atât mai bine. Am decis să fac prăjitura Valurile Dunării pentru că mi s-a părut combinația ideală dintre chec, vișine, cremă de vanilie și glazură de ciocolată! Pentru blat avem nevoie de …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Ne aşteaptă un weekend prelungit, 4 zile în care vom avea suficient timp pentru gătit, citit, plimbat. Îmi place tare mult să gătesc, dar nu îmi place să stau foarte mult pentru a prepara o mâncare. Nu urmez niciodată reţeta, mereu improvizez. Mă gândesc să fac nişte cartofi franţuzeşti, budincă de macaroane, budincă de casă şi bezele. Cartofi franţuzeşti – avem nevoie de 8 cartofi, 5 ouă, 200 grame caşcaval, 200 grame şuncă/kaiser/muşchi file, 500 …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Vara găsim pe piaţă absolut tot ce ne dorim, legume şi fructe proaspete, româneşti, gustoase. Marea provocare pentru acest weekend o reprezintă galuştele cu prune. Dar mă gândeam să facem nişte frigărui cu legume şi piept de pui, vinete şi roşii la cuptor, ciuperci umplute cu brânză burduf şi salam de Sibiu, chec aperitiv, găluşte cu prune. Frigărui cu legume şi piept de pui – avem nevoie de un piept de pui, câteva ciuperci mici, …

Citeste tot

Cum se spală corect fructele și legumele?

Cum se spală corect fructele și legumele?

Legumele și fructele fac parte din alimentația noastră, dar trebuie să avem mare grijă cu ele și să le spălăm foarte bine înainte de a le consuma și/sau prepara. Nu avem de unde să știm unde și ce condiții au fost ținute fructele, legumele. Cu excepția cazului când fructele și legumele provin din agricultură ecologică, restul sunt crescute în areale unde au fost folosite pesticide și ierbicide. Deși specialiștii spun că reziduurile de pesticide de …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Vine weekend-ul, și eu personal îl aștept cu nerăbdare pentru că voi avea timp pentru gătit. M-am tot gândit ce aș mai putea prepara în acest weekend, cu ce preparate îmi pot ademeni musafirii? Așa că am decis să fac o ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat, șalău în crustă condimentată și prăjitură cu căpșuni. Ciorba de fasole cu ciolan afumat – avem nevoie de un ciolan afumat (eu am luat de la mama …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend (la cabană) ?

Ce mai gătim în weekend (la cabană) ?

În acest weekend, am reușit să răspundem invitației unor prieteni dragi la cabană. Pentru 3 zile ne-am deconectat de la toate problemele, ne-am rupt de oraș și am fugit în Băișoara. Chiar dacă au rămas multe nerezolvate pe acasă, această evadare ne-a ajutat să ne relaxăm! În aceste 3 zile, am învăț câteva rețete noi și am inventat noi fetele o rețetă de desert! Pe lângă clasicele grătare de pui, porc, pulpe, cârnăciori, am ales …

Citeste tot

Ce am gătit de Paşti (2013)

Ce am gătit de Paşti (2013)

Sărbătorile reprezintă un prilej de a petrece mai mult timp cu cei dragi, dar şi de a-i surpride cu preparate delicioase! Deşi de fiecare dată încerc să nu gătesc prea mult, niciodată nu reuşesc să mă ţin de cuvânt. Am început pregătirile din timp şi am reuşit să fac tot ce mi-am propus. Meniul de Paşti a cuprins renumitul chec aperitiv, bulete de caşcaval pufoase, doboş de caşcaval şi şuncă, dar nu au lipsit nici …

Citeste tot

De ce să consumăm mango ?

Iarna este bine să consumăm fructe exotice și merită să încercăm tot felul de fructe ce apar pe piață. Mango este unul din fructele recent descoperite și care îmi place tot mai mult. Acest fruct suculent și dulce este bogat în vitamine, minerale, fibre și recomandat chiar dacă ești la dietă! Mango are puține calorii, poate fi consumat în cure de slăbire, și mai are un avantaj, este sățios! Câteva felii de mango reprezintă o …

Citeste tot

Vreau să mă îngraș I

Vreau să mă îngraș I

Starea de slăbire se datorește, în general, unui aport caloric global insuficient al rației, dublat de cele mai multe ori, de o carență proteică. Dacă această stare se prelungește, cu timpul se instalează denutriția, o adevărată stare de boală, care poate fi recunoscută după următoarele caracteristici: astenie, insuficiență funcțională digestivă, circulatorie, endocrină – toate la un loc făcând organismul din ce în ce mai fragil, în raport cu factorii de mediu, inclusiv cei infecțioși; la …

Citeste tot