Articol bun – cum se întocmește el?

Citim articole pe bloguri și în reviste. Aflăm informații utile și de actualitate. Aud mereu oameni care se întreabă ”Cât de greu poate fi să scrii un articol bun?” Și le recomand să încerce să scrie. Unele lucruri par ușoare la prima vedere. E mai complicat când trebuie să-l realizezi.

Și totuși, ce înseamnă un articol bun?

Un articol trebuie să furnizeze informații adevărate și clare. Conținutul trebuie să fie de calitate, fără greșeli gramaticale. Un articol bun este bine structurat. Nu te plictisești de la primele rânduri, ci îți dorești să citești cât mai mult.

Cum putem realiza un articol bun?

  • Idei de articol sunt la tot pasul. O plimbare prin natură îți poate da idei despre vacanță sau mișcare. La o ieșire cu prietenii, se discută câte în lună și în stele. Subiectele le poți dezbate într-un articol.
  • Îmi notez ideile în agendă sau în telefon. Agenda mea e plină de post-stick-uri colorate. Mi se pare că așa le reperez mai ușor în agendă. Însă uneori, nu am răbdare să scriu și ideile se pierd.

articol bun deweekend

  • Tehnologia e de partea mea. Unele subiecte se pierd pentru că nu am la îndemână nimic pe care să notez. M-am gândit să apelez la un ajutor: un reportofon. Aș alege unul dintre acestea. Mic și ușor, îl pot strecura în geanta mea, oriunde merg. Dar în fiecare seară, s-ar afla pe noptiera mea. Mie, seara la culcare sau dimineața la prima oră, îmi vin ideile. Și somnoroasă fiind, mi-e lene să scriu, mi-ar fi ușor să înregistrez.
  • Review-uri spectacole/concerte! Mi-am dorit să pot înregistra părți dintr-un spectacol. Cititorii blogului ar fi încântați. Cu telefonul, calitatea sunetului este slabă. Asta m-a determinat să caut soluții. Bogdan, prietenul meu ziarist, mi-a recomandat un microfon cu reportofon. Mi-a sugerat să caut un astfel de modelde care el este mulțumit.

Articol bun – cititori mulți

Un articol bun atrage cititorii. Articolele bune publicate constant înseamnă cititori fideli constanți. A publica articole bune e o formă de respect față de cititori.

Articol bun – subiecte interesante

Un articol bun înseamnă că dezvoltă un subiect interesant. De multe ori, citesc un articol lung pe nerăsuflate. Povestea prezentată e interesantă. Modul de a prezenta povestea contează mult. Stilul fiecăruia este unic. Însă e important să citești cu ușurință un articol, chiar și unul de specialitate.

Mi-aș dori să găsesc tot mai multe articole cu teme interesante, de actualitate. Subiecte variate, de la vacanțe și cosmetice, până la experiențe și povești de viață!

16 thoughts on “Articol bun – cum se întocmește el?”

  1. Eu imi scriu articolele in functie de comentariile sau intrebarile pe care le citesc pe blog. Asa ca nu vad utilitatea unui reportofon. Probabil, daca as lucra in presa, as vedea altfel lucrurile, dar momentan sunt multe alte chestii pe lista de “accesorii de blogging”.

    Reply
  2. Ai ai ai dacă ai ști câte de idei bune s-au dus pe apa sâmbetei! Pe mine ideile bune mă apuca când sunt aproape adormita, dar așa sunt mereu. De scris corect, de când sunt zombie nu mai fac nimic corect?

    Reply
  3. Consider ca nu-i de loc usor sa scrii un articol captivant, antrenant si usor de inteles, chiar daca eu asa il percep. Imi dau seama de acest lucru atunci cand citesc comentariile si vad cate de diferit au perceput subiectul cititorii, asa ca incerc sa schimb ceva pentru a ma face mai bine inteleasa.

    Reply
  4. Pentru mine un articol bun trebuie sa-mi ofere informatiile pe care le caut, sa fie de ambele parti atunci cand imi prezinta ceva (plusuri si minusuri), sa nu fie exagerat de lung pentru a ma plictisi si foarte important sa nu fie plin de greseli gramaticale…nu as asculta niciodata sfatul unei persoane care nu stie sa scrie corect ….

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.