Alimentele gata preparate pentru bebeluşi sunt sigure?

Alimentele gata preparate pentru bebeluşi sunt sigure?Fie că sunt vândute în farmacii sau în marile magazine, alimentele pentru copiii mici trebuie să respecte aceleaşi reglementări.

Prepararea lor este supusă unei legislaţii stricte

Adevărat: reglementările produselor pentru copiii mai mici de 3 ani sunt severe. Ele cer o selecţtie riguroasă a materiilor prime (terenul pe care au fost crescute, varietăţile, tratamente agricole). Apoi se efectuează contraole în fiecare stadiu de fabricaţie , în scopul garantării securităţii şi igienei alimentului. Aceste reglementări impun de asemenea absenţa coloranţilor, edulcoranţilor, aromelor artificiale (în afară de vanilină) şi impun de asemenea restricţii draconice asupra pesticidelor. De exemplu spanacul pentru copii mici trebuie să conţină de 10 ori mai puţin nitraţi decât cel de pe piaţă.

Sunt lipsite de savoare şi întârzie apariţia simţului gustativ

Adevărat şi fals: în general toate preparatele pentru copiii mici au acelaşi gust, fad. Dar, papilele gustative ale adultului sunt mai exigente decât ale copilului mic, şi de aceea, ce nouă ni se pare fad, pentru copiii mici poate fi savuros. Mai mult, mulţi copii traversează o fază de neofobie, adică resping orice aliment nou. Din această cauză este esenţială o educaţie a gustului, pentru a câştiga obiceiurile alimentare. Cel mai bun compromis îl constituie preparatele „bio”. Savoarea lor este apropiată de a alimentelor brute, dar sunt foarte scumpe.

O supă naturală pentru bebeluşi şi o supă în cubuleţe este acelaşi lucru

Fals: valoarea energetică şi conţinutul în nutrimente al alimentelor pentru sugari sunt perfect adaptate nevoilor lor. Conţinutul minim în proteine, acizi graşi, aminoacizi esenţiali, fier, calciu, este fixat de specialişti. În ceea ce priveşte vitaminele distruse rin fierbere, ele sunt reintroduse în cantitate bine precizată.

Singurul aliment perfect este laptele matern. Unele sortimente de lapte praf se apropie de perfecţiune.

După părarea unor pediatri, este destul de dificl de realizat acasă preparate bine echilibrate şi sigure pentru sugari.

Trebuie evitate preparatele cu carne

Fals: preparatele care conţin carne, erau considerate preparate cu risc până în anul 1990. de atunci reţetele cu carne sunt indicate, mai ales că este folosit numai muşchi care provine de la animale crescute la un nivel de securitate maxim.

Aceste alimente sunt adesea preadulci sau prea sărate

Fals: preparatele conţin zahăr şi sare, dar în doze strict limitate. Ideal ar fi ca piureurile sau compoturile să fie preparate acasă, fără un gram de sare sau zahăr. Aceste mici erori au mică importanţă, şi chiar dacă unii copiii consumă puţin mai multă sare, aceasta nu implică un viitor risc de hipertensiune arterială.

Ele pot consitui singura alimentaţie a bebeluşului.

Adevărat: este posibil să se hrănească copilul mic până la vârsta de un an, un an şi jumătate numai cu produse gata preparate, deşi ele sunt destul de scumpe. Din puct de vedere nutriţional, nu există niciun risc de carenţă.

Singurul inconvenient în constituie faptul că alimentele sunt mărunţite foarte fin, şi copiii care sunt alimentaţi numai cu aceste preparate, refuză bucăţi mari de alimente. Este indicat ca din când în când, mamele să pregătească acasă supe, piureuri pentru copii, pentru a-i face să descopere noua savoare şi noua consistenţă a alimentelor.

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.