Tort Mimosa – rețetă italiană

Tort Mimosa – un desert cu fructe și cremă de vanilie

Tort Mimosa a devenit rapid preferatul nostru. Se face rapid. Îl pot adapta în funcție de fructele de sezon. L-am făcut anul acesta de 5 ori. La fiecare eveniment, m-am prezentat cu acest tort. A avut succes de fiecare dată. Acum pot face rețeta cu ochii închiși.

Sunt mereu în căutare de rețete noi. Noi și simple și rapide. Această rețetă de la Benedetta m-a fascinat de la început. Știam că va ajunge preferatul familiei. L-am făcut cu căpșuni, piersici, nectarine, caise. Este la fel de delicios!

Ingrediente necesare tort Mimosa:

Pentru blat:

  • 6 ouă,
  • 220 grame zahăr,
  • 220 grame făină albă,
  • un plic praf de copt proaspăt,
  • un plic zahăr vanilat.

Pentru cremă:

  • 3 ouă, 
  • 750 ml lapte,
  • 6 linguri de zahăr,
  • 6 linguri de făină albă,
  • coaja de la lime,
  • esență de vanilie,
  • 250 ml smântână pentru frișcă,
  • fructe. 

Mod de preparare tort Mimosa:

Etapa 1: Blatul

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol și mixăm bine. Adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat. Când zahărul s-a topit, adăugam praful de copt și făina albă. Luăm o tavă de tort rotundă. Punem hârtie de copt doar pe fund. Marginile le ungem cu ulei și făină. Astfel veți avea un tort cu margini drepte. Dăm blatul la cuptor pentru 50 de minute, la 150°C, ventilație. Cuptorul meu avea program special pentru pandișpan. După ce trece testul cu scobitoarea, scoatem blatul din tavă. Lăsăm să se răcească și îl tăiem în 3.

tort Mimosa

tort Mimosa

Etapa 2: Crema

Punem laptela la fiert cu coaja de la lime. Între timp, mixăm ouăle cu zahărul și făina. Adăugăm esență de vanilie pentru aromă. Când laptele fierbe, scoatem coaja de lime. Turnăm laptele fierbinte peste crema de ouă. Punem vasul pe foc mic și lăsăm să se îngroașe. Amestecă continuu. Crema se va îngroșa dintr-odată. Lăsăm să se răcească amestecând continuu să nu facă pojghiță.

Mixăm smântâna rece până devine frișcă. Amestecăm cu 80% din compoziția de cremă de vanilie. 20% lăsăm pentru decorat.

tort Mimosa

Etapa 3: Fructele

Spălăm bine fructele. Le tăiem în cuburi mici. Eu am optat pentru fructe de sezon. Primăvara căpșuni. Vara caise, piersici, nectarine. Toamna pere, struguri. E la fel de gustos cu toate.

Montarea tortului Mimosa:

În crema de vanilie, adăugăm fructele. Punem pe tava de montat, partea de jos a blatului. Dacă vă place, îl puteți însiropa. Punem jumătate de cremă. Punem a doua parte de blat, iar cremă și capacul tortului. Punem deasupra crema rămasă. Decorăm cu fructe, ciocolată, decorațiuni din zahăr. Se dă la rece pentru câteva ore înainte de servire!

Variantele mele:

  1. Cremă de vanilie cu ananas din compot și decor de căpșuni!
    tort Mimosa

  2. Cremă de vanilie cu căpșuni, decor glazură de ciocolată

tort Mimosa

3. Cremă de vanilie cu nectarine și decor de felii de nectarine sub formă de trandafir

tort Mimosa

tort Mimosa

4. Cremă de vanilie cu caise și decor cu struguri

tort Mimosa

tort Mimosa

 

De ce tort Mimosa?

Mi se pare un tort aromat. Blatul nu este sec. Crema este răcoritoare. Tortul poate fi făcut cu fructele preferate de sezon sau din compot. Vă veți îndrăgosti de el!

Voi faceți tort? Care este preferatul vostru?

16 comentarii la „Tort Mimosa – rețetă italiană”

  1. Wow este minunat! As vrea sa-l incerc si eu in acest week-end, ma duc la cumparaturi cu lista de ingrediente. Sper sa fiu la fel de priceputa.

    Răspunde
  2. Vaai cat de bine arata! Pe mine in general ma atrag mult mai mult torturile sau prajiturile cu fructe decat ceve cu diverse arome precum ciocolata, vanilie, etc. „Mimosa” arata genial si trebuie sa-l incerc 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.