Tort Mimosa – un desert cu fructe și cremă de vanilie
Tort Mimosa a devenit rapid preferatul nostru. Se face rapid. Îl pot adapta în funcție de fructele de sezon. L-am făcut anul acesta de 5 ori. La fiecare eveniment, m-am prezentat cu acest tort. A avut succes de fiecare dată. Acum pot face rețeta cu ochii închiși.
Sunt mereu în căutare de rețete noi. Noi și simple și rapide. Această rețetă de la Benedetta m-a fascinat de la început. Știam că va ajunge preferatul familiei. L-am făcut cu căpșuni, piersici, nectarine, caise. Este la fel de delicios!
Ingrediente necesare tort Mimosa:
Pentru blat:
- 6 ouă,
- 220 grame zahăr,
- 220 grame făină albă,
- un plic praf de copt proaspăt,
- un plic zahăr vanilat.
Pentru cremă:
- 3 ouă,
- 750 ml lapte,
- 6 linguri de zahăr,
- 6 linguri de făină albă,
- coaja de la lime,
- esență de vanilie,
- 250 ml smântână pentru frișcă,
- fructe.
Mod de preparare tort Mimosa:
Etapa 1: Blatul
Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol și mixăm bine. Adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat. Când zahărul s-a topit, adăugam praful de copt și făina albă. Luăm o tavă de tort rotundă. Punem hârtie de copt doar pe fund. Marginile le ungem cu ulei și făină. Astfel veți avea un tort cu margini drepte. Dăm blatul la cuptor pentru 50 de minute, la 150°C, ventilație. Cuptorul meu avea program special pentru pandișpan. După ce trece testul cu scobitoarea, scoatem blatul din tavă. Lăsăm să se răcească și îl tăiem în 3.
Etapa 2: Crema
Punem laptela la fiert cu coaja de la lime. Între timp, mixăm ouăle cu zahărul și făina. Adăugăm esență de vanilie pentru aromă. Când laptele fierbe, scoatem coaja de lime. Turnăm laptele fierbinte peste crema de ouă. Punem vasul pe foc mic și lăsăm să se îngroașe. Amestecă continuu. Crema se va îngroșa dintr-odată. Lăsăm să se răcească amestecând continuu să nu facă pojghiță.
Mixăm smântâna rece până devine frișcă. Amestecăm cu 80% din compoziția de cremă de vanilie. 20% lăsăm pentru decorat.
Etapa 3: Fructele
Spălăm bine fructele. Le tăiem în cuburi mici. Eu am optat pentru fructe de sezon. Primăvara căpșuni. Vara caise, piersici, nectarine. Toamna pere, struguri. E la fel de gustos cu toate.
Montarea tortului Mimosa:
În crema de vanilie, adăugăm fructele. Punem pe tava de montat, partea de jos a blatului. Dacă vă place, îl puteți însiropa. Punem jumătate de cremă. Punem a doua parte de blat, iar cremă și capacul tortului. Punem deasupra crema rămasă. Decorăm cu fructe, ciocolată, decorațiuni din zahăr. Se dă la rece pentru câteva ore înainte de servire!
Variantele mele:
Cremă de vanilie cu ananas din compot și decor de căpșuni!
Cremă de vanilie cu căpșuni, decor glazură de ciocolată
3. Cremă de vanilie cu nectarine și decor de felii de nectarine sub formă de trandafir
4. Cremă de vanilie cu caise și decor cu struguri
De ce tort Mimosa?
Mi se pare un tort aromat. Blatul nu este sec. Crema este răcoritoare. Tortul poate fi făcut cu fructele preferate de sezon sau din compot. Vă veți îndrăgosti de el!
in terorie e simplu de facut tortul mimosa. Merita pentru o aniversare sau o ocazie speciala sa stai 2 ore in bucatarie sa faci unul pentru ca iesi si de 5 ori mai mai ieftin decat daca ai da banii pe un tort de cofetarie.
Deși îmi place să gătesc, aleg mereu rețete care se fac rapid și preparatul final e minunat!
Toate variantele sunt savuroase.Mi-ai făcut poftă.Neapărat de încercat.???
N-am mai facut de mult un tort, dar aand in vedere ca se apropie ziua mea orice e posibil 🙂
Ce bine arata, nu stiu de ce aveam impresia ca Mimosa e o bautura.
Eu as face daca nu as fi antitalent in bucatarie asa ca prefer sa cumpar dea gata. Oricum tortul tau arata senzational!
Ceva similar pregatesc si eu cand simtim dorinta sa mancam dulce, simplu, rapid si racoritor.
Arata delicios toate creatiile tale!
Wow este minunat! As vrea sa-l incerc si eu in acest week-end, ma duc la cumparaturi cu lista de ingrediente. Sper sa fiu la fel de priceputa.
Arata senzational si nu pare a fi complicat de facut. Imi place ideea de a te juca cu fructele. Eu as face cu zmeura ca tot am o caserola in congelator. <3
Am salivat intens la cel cu capsuni, dar m-au mai tentat si celelalte. Sa promit ca fac si eu? Sau mai bine fac si nu suflu o vorba pana nu o iesi asa de frumos ca al tau.
WOW! Am sa incerc si eu aceasta reteta, cu siguranta! Eu cred ca am s-o fac cu mure!
Arata delicios și sigur îl voi încerca și eu. Îmi place că e destul de simplu de făcut, cel puțin la prima vedere și pare și lejer, mai ales că îți oferă posibilitatea să pui diverse fructe în el.
Arata senzational si pare usor de facut. Trebuie sa il incerc.
Vaai cat de bine arata! Pe mine in general ma atrag mult mai mult torturile sau prajiturile cu fructe decat ceve cu diverse arome precum ciocolata, vanilie, etc. „Mimosa” arata genial si trebuie sa-l incerc 🙂
Foarte bine arata. As incerca si eu sa-l pregatesc numai ca in acest moment numai am oua.
Vai ce bine arata, multumim pentru reteta.